Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BELKO Kışa Hazır…

-BAŞKENT’TE İTHAL KÖMÜRÜN GÜVENİLİR ADRESİ BELKO, 31 PERAKENDE SATIŞ DEPOSUYLA BU KIŞ DA ANKARALILARIN KÖMÜR İHTİYACINI KARŞILAYACAK -BELKO SEZONU, GEÇEN YILKİ FİYATLARLA AÇTI

19 Ekim 2011 Çarşamba 08:02
BELKO Kışa Hazır…

Başkent’te ithal kömürün güvenilir adresi BELKO, 10 merkez ilçedeki 31 perakende satış deposuyla bu kış da Ankaralıların kömür ihtiyacını karşılamak için tüm hazırlıklarını tamamladı.
BELKO’nun kış ayları boyunca Başkentlilerin kömür ihtiyacını karşılayacak kapasitede olduğunu vurgulayan Genel Müdür Cafer Tayyar Altuğ, vatandaşların herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmaması için tüm önlemlerin alındığını söyledi. 
BELKO’nun depolarında ihtiyacı karşılayacak kadar kömür stokunun mevcut olduğunu ifade eden Altuğ, gerçekleştirilen ihale sonucu yapılan bağlantıyla ihtiyaca göre kömür sevkiyatının devam ettiğini söyledi. Altuğ, 24 saat açık olan 211 06 00 “ALO Kömür” hattı ve ücretsiz olan 0 800 314 53 14 numaralı telefonlarla da 10 torba ve üzerindeki siparişlerin alındığını ve adrese teslimin yapıldığını belirtti.  
Ankara’da markalaşan, ithal kömürün güvenilir adresi BELKO, kış sezonu satışlarına geçen yılki fiyatlarla başladı. Dünya piyasalarında oluşan kriz ortamı, Dolar ve Avro’da görülen artışa rağmen, BELKO, vatandaşların kaliteli kömürü ucuza alabilmeleri için fiyatları sabit  tutmaya devam ediyor. BELKO’nun geçen yılki fiyatlarla başlattığı kış sezonu satışında, ithal kömür 25 kiloluk torbalarda tonu peşin 520 TL’den satılıyor. 
Uygulanmasına devam edilen kredi kartına 5 taksitli kömür satışında da, vatandaşlar, Yapı Kredi Bankası World Card, Garanti Bankası Bonus Card, İş Bankası Maximum Card, Vakıfbank ve Akbank Axess kredi kartları ile BELKO satış depolarından 5 eşit taksitte kömürün tonunu 545 TL’den alabiliyorlar.  

-KAÇAK VE KALİTESİZ KÖMÜRE DİKKAT-

Ankara’da kömür satma izninin, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü’nce verildiğini kaydeden Altuğ, Başkent’e kömür pazarlayan firmaların BELKO’nun tespit ettiği fiyatları baz aldıklarını ve fiyatları aşırı yükseltemediklerini kaydetti. Altuğ, vatandaşları eksik tartı ve kalitesiz kömür tehlikesine karşı dikkatli olmaya çağırdı. BELKO’nun mahalle aralarında gezici satış yapan araçları bulunmadığını hatırlatan Altuğ, vatandaşları sahte BELKO torbalarıyla satış yapan kaçak kömür satıcılarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.