Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Belko, Kömürde Kalite Güvencesi…

-GENEL MÜDÜR ALTUĞ: “BELKO’NUN HEM ANKARALILARA SATTIĞI HEM DE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN İHTİYAÇ SAHİPLERİNE DAĞITILAN KÖMÜR AYNI KALİTEDE OLUP KÜKÜRT ORANI DÜŞÜK, KALORİ ORANI İSE YÜKSEK KÖMÜRDÜR” -“BELKO KÖMÜRÜYLE İLGİLİ ÖLÇÜM VE KONTROLLER DAHA GEMİLERDEN İNDİRİLMEDEN BAKANLIK TARAFINDAN YAPILMAKTADIR”

21 Aralık 2011 Çarşamba 06:47
Belko, Kömürde Kalite Güvencesi…

1.jpg

Piyasaya sunduğu kaliteli ithal kömürle markalaşan
BELKO’nun hem Ankaralılara sattığı hem de Büyükşehir Belediyesi’nin dar gelirli ailelere dağıttığı kömürün aynı kalitede olduğu bildirildi.  
BELKO Genel Müdürü Cafer Tayyar Altuğ, Ankaralılara satılan kömürün de Büyükşehir Belediyesi tarafından ihtiyaç sahiplerine  dağıtılan kömürün de kükürt oranının düşük, kalori oranının ise yüksek ithal kömür olduğunu söyledi.
Belko ithal kömürüyle ilgili tüm ölçüm ve kalite kontrolünün  İskenderun Limanı’nda kömürlerin daha gemilerden indirilmeden önce  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca yapıldığına dikkat çeken Altuğ, kömürün BELKO tarafından teslim alındıktan sonra müşteriye sunulana kadar laboratuar analizlerinin geçirildiğini anlattı. 
BELKO tarafından gerçekleştirilen kalite kontrollerinin son aşaması,  Başkent’te kömür konusunda uzmanlığı TÜRKAK tarafından onaylanarak akredite edilen laboratuarlarda yapılıyor.
BELKO kömüründen alınan numuneler laboratuarda test edilerek nem oranı, yandıktan sonra geriye kalan kül oranı, küldeki majör ve minör elementleri, kömürde bulunan uçucu madde, kükürt ve partikül madde oranları belirleniyor. Laboratuarda kömürün standartlara uygunluğu teyit ediliyor. Yine laboratuar analizinde kalori miktarı da ölçülerek ithal edilen kömürün verimliği tespit ediliyor. 
-BELKO, KÖMÜRÜNE SAHİP ÇIKIYOR- 

2.jpg

Ankara’da kaliteli kömürün güvencesi BELKO, sunduğu çevre dostu kaliteli ithal kömür ile alternatifsiz olmayı sürdürüyor. Sattığı kömüre sahip çıkan ve şikayetleri dikkate alarak gereğini yerine getiren BELKO, verdiği geri hizmeti ile de tek olma özelliğine sahip bulunuyor.
Yılların deneyimi ve kömürün kalitesine duydukları güven sonucu kaliteli bir hizmet verdiklerini ifade eden BELKO Genel Müdürü Cafer Tayyar Altuğ, 2010 yılında kömürün kalitesi, tartısı ve verilen hizmet konusunda kendilerine hiçbir şikayet ulaşmadığını söyledi.
Her gelen parti ithal kömürden alınan numunelerin uzman laboratuarlara analiz yapılmak üzere gönderildiğini hatırlatan Altuğ, BELKO kömürünün üst üste yapılan laboratuar incelemeleriyle, hava kirliliğine neden olacak Kükürtdioksit ve partikül madde bakımından temiz çıktığına dikkat çekti.
 Ayrıca laboratuarda kömürün kalorisi, nem ve kül oranlarının belirlenmesi için yapılan testlerde de çıkan sonuçların daima, kaliteli kömürde olması gereken değerlere uygun olduğunu ifade eden Altuğ, bu ayrıntıların ardından piyasaya sundukları kömürün niteliğini, “Kaliteli, yüksek kalorili ve hava kirliğine neden olmayan kömürü vatandaşa güvenle sunuyoruz. Çevre dostu güvenilirliği dünyaca kabul gören kömürü sunmanın gönül rahatlığı içindeyiz ” şeklinde açıkladı.