Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BELMEK ÖĞRETMENLERİNE OSMANLI MUTFAĞI DERSLERİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi Mesleki Beceri Kursları (BELMEK) eğitmenleri, sömestri tatilinden yararlanarak, mesleki bilgi ve becerilerini destekleyecek eğitimlere katılıyor. Başkentin dört bir tarafında Başkentli kadın kursiyerlere hizmet veren BELMEK’lerde görevli yemek ve ev ekonomisi öğretmenleri, alanlarında isim yapmış ünlü aşçılarla buluşarak, mutfakla ilgili eğitim alıyor.

04 Şubat 2016 Perşembe 09:37
BELMEK ÖĞRETMENLERİNE OSMANLI MUTFAĞI DERSLERİ

-SÖMESTR TATİLİNDE OLAN BELMEK YEMEK VE EV EKONOMİSİ ÖĞRETMENLERİ, ALA RESTORAN'IN BAŞ AŞÇISI TARAFINDAN VERİLEN, "OSMANLI MUTFAĞI VE SAĞLIKLI YEMEK PİŞİRMENİN PÜF NOKTALARI" EĞİTİMİNE KATILDI


yemek.jpgAnkara Büyükşehir Belediyesi Mesleki Beceri Kursları (BELMEK) eğitmenleri, sömestri tatilinden yararlanarak, mesleki bilgi ve becerilerini destekleyecek eğitimlere katılıyor.
Başkentin dört bir tarafında Başkentli kadın kursiyerlere hizmet veren BELMEK’lerde görevli yemek ve ev ekonomisi öğretmenleri, alanlarında isim yapmış ünlü aşçılarla buluşarak, mutfakla ilgili eğitim alıyor.
BELMEK’lerde görevli yemek ile ev ekonomisi branşı öğretmenlerine, Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ANFA A.Ş tarafından işletilen Ala Restoran'ın Baş Aşçısı Ali Rıza Doğan, Osmanlı ve Türk mutfağını uygulamalı örneklerle anlattı.
Ali Rıza Doğan, öğretmenlerden oluşan 20 kişilik gruba bir yandan 30 yıllık mesleki kariyerinden elde ettiği tecrübelerini aktarırken, diğer yandan da sağlıklı yemek yapma ve israf etmeden yemek pişirmenin teknikleri gibi birçok konuda bilgi verdi.
Anadolu insanının en önemli özelliğinin, misafirperverlik ve gelen misafire de sofra açarak ikram da bulunmak olduğunu ifade eden Doğan, "Geleneklerimize ve zengin mutfağımıza mutlaka sahip çıkmamız gerekir" diye konuştu.
Kariyeri süresince birçok önemli restoran ve 5 yıldızlı otelde çalışan Doğan, Türk ve Osmanlı mutfağının, dünyanın en nadide ve zengin mutfaklarından biri olduğuna dikkat çekti.
Doğan, daha sonra, her biri yemek pişirme konusunda uzman olan BELMEK hocalarıyla Osmanlı mutfağının en önemli tatlılarından biri olan “sübyeli kazan dibi” balla marine edilmiş “fırında tavuk” ile yöresel “çene çarpan” çorbası pişirdi.
Yemek öğretmenlerinin sorularını da yanıtlayan Doğan, sebzeler, beyaz ve kırmızı etle yapılacak yemekler ile farklı tatlı tarifleri ve besin değerlerinin en sağlıklı şekilde muhafaza edilmesi konularında da tüyolar verdi.

BELMEK ÖĞRETMENLERİNE OSMANLI MUTFAĞI DERSLERİ
BELMEK ÖĞRETMENLERİNE OSMANLI MUTFAĞI DERSLERİ
BELMEK ÖĞRETMENLERİNE OSMANLI MUTFAĞI DERSLERİ
BELMEK ÖĞRETMENLERİNE OSMANLI MUTFAĞI DERSLERİ
BELMEK ÖĞRETMENLERİNE OSMANLI MUTFAĞI DERSLERİ