Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Bentderesi Ve Çevresi’nin Tarihi Yeniden Canlanıyor…

-Ankara Büyükşehir Belediyesi, Bentderesi Ve Çevresinde, Tarihi Dokuyu Bozacak Şekilde Sonradan İnşaa Edilen Ve Görüntü Kirliliğine Neden Olan Salaş Yapıları Bir Bir Yıkıyor -Daha Önce Ulus Bentderesi’ndeki İlksan Öğretmenevi İle Kültür Ve Turizm Bakanlığı’na Ait Binaları Yıkarak, Bölgedeki Kötü Ve Salaş Görüntüyü Büyük Ölçüde Ortadan Kaldıran Büyükşehir Belediyesi, 7 Katlı Anıl Otel’in Yıkımını da Gerçekleştirerek, Roma Devrinden Kalma Antik Tiyatronun Ortaya Çıkarılmasını Hedefliyor

01 Haziran 2010 Salı 10:03
Bentderesi Ve Çevresi’nin Tarihi Yeniden Canlanıyor…

1.JPG
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ulus Bentderesi’nde, tarihi dokuyu yeniden ortaya çıkarmak ve çirkin görüntüyü ortadan kaldırmak için başladığı çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda bölgedeki salaş durumda bulunan ve çirkin, metruk bir görüntüye neden olan binaları bir bir yıkan Büyükşehir Belediyesi, son olarak da 7 katlı Anıl Otel’in yıkımını gerçekleştirdi.
Başkan Melih Gökçek’in de izlediği, tarihi binalara ve çevreye zarar vermeden, profesyonel bir şekilde yıkımı gerçekleştirilen Anıl Otel’in yıkımıyla, Otel arazisinin yukarısında bulunan Roma devrinden kalma antik tiyatronun ortaya çıkarılması, korunması ve tarihe tanıklık yapan güzelliğinin yeniden sergilenmesi hedefleniyor.
Daha önce de bölgede bulunan ve görüntü kirliliğine neden olarak, tarihi adeta örten İlksan Öğretmenevi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ait 4 katlı bir binayı yıkan Büyükşehir Belediyesi, yapılan çalışmalarla bölgenin tarihe tanıklık eden dokusunu yeniden ortaya çıkaracak.
Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun onayı doğrultusunda son derece ayrıntılı ve dikkatli bir şekilde yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Ulus Projesinden sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Balamir Gündoğdu, yapılan çalışmalarla “tarihin sessiz tanığı” bölgenin gerçek kimliğinin yeniden ortaya çıkarılacağını ve bu tarihin üstünü örten metruk yapıların yıkılacağını söyledi.

2.jpg

Bölgede daha önce de salaş haldeki ve yıkılmaya yüz tutmuş İlksan Öğretmenevi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ait 4 katlı bir binanın yıkımını gerçekleştirdiklerini kaydeden Gündoğdu, “Sessiz sedasız gerçekleşen yıkımlarımızın ardından, şimdi de 7 katlı Anıl Otel’i yıkarak, bölgedeki görüntü kirliliğini büyük ölçüde temizlemiş olduk” diye konuştu.
-“OTELİ YIKMAK İÇİN 7 AY HUKUKİ MÜCADELE VERDİK”
Ankara tarihine ışık tutacak çalışmalar kapsamında karşılaştıkları hukuki engellere de değinen Balamir Gündoğdu, “Her elimizi attığımız çalışma karşısında bir engelle karşılaşıyoruz. Biz Ankara’nın daha güzel olması için, tarihimizin daha net anlaşılması için çalışırken, önümüze bir takım setler konuluyor. Bunları aşmak da epey bir zamanımızı alıyor. Sadece Anıl Otel’in yıkımı için 7 ay hukuki mücadele verdik” dedi.
Bölgede bulunan 3. büyük betonarme bina olan Otel’in yıkımıyla, tarihi arkeolojik bölgenin çirkin yapılardan kurtarıldığını kaydeden Genel Sekreter Yardımcısı Gündoğdu, “Bu yıkımla, Otel arazisinin yukarısında yer alan Roma devrinden kalma antik tiyatronun ortaya çıkarılması, korunması ve tarihe tanıklık yapan güzelliğinin sergilenmesi hedefliyoruz” diye konuştu.