Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

“Bir Damla Su Boşa Akmayacak”…

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ASKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, BOŞA AKAN DERELERİ TESPİT EDEREK, İLETİM HATLARI SAYESİNDE ANKARA’YA SU TEMİN EDEN BARAJLARA ULAŞTIRIYOR -BİR DAMLA SUYUN BOŞA AKMAMASI İÇİN BÜYÜK ÇABA GÖSTEREN ASKİ, DERELERİ BARAJLARA ULAŞTIRARAK, 52 MİLYON METREKÜP SU KAZANCI SAĞLADI

13 Şubat 2012 Pazartesi 14:23
“Bir Damla Su Boşa Akmayacak”…

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ASKİ Genel Müdürlüğü, boşa akan dereleri, oluşturduğu iletim hatlarıyla Ankara’ya su temin eden barajlara ulaştırıyor. ASKİ, bu çalışması sayesinde 52 milyon metreküp suyun boşa akmasını engelleyerek, büyük bir su israfını önlemiş oluyor.
Yaptığı örnek çalışmalarıyla takdir toplayan ASKİ, yağışlı havalarda su miktarı artan ve değerlendirilemeyen dere suyunu baraj göllerine aktarıp hem Başkent’e yeni su kaynakları temin ediyor hem de barajların beslenmesine katkı sağlıyor.
Barajlara ulaşmadığı için suyun bir nevi boşa aktığını kaydeden ASKİ yetkilileri, bu dereleri tek tek tespit edip, barajlara yönlendirdiklerini ve büyük oranda su tasarrufu elde ettiklerini anlattılar. Yetkililer, “Bir damla suyun dahi boşa gitmemesi için yoğun bir çaba gösteriyoruz” dediler.

-52 MİLYON METREKÜP SU BOŞA AKIYORDU
Özellikle yağışlı mevsimlerde bu gibi derelerin sel baskınlarına ve toprak erozyonuna neden olduğunun altını çizen yetkililer,  “Yaptığımız çalışmayla hem dereleri ıslah edip taşkınları engelliyoruz hem de fazla miktardaki suyu barajlarımıza yönlendirerek önemli ölçüde su kazanıyoruz. Boşa akan dereleri iletim hatlarıyla barajlara bağlayarak elde ettiğimiz su miktarı ise 52 milyon metreküp. Bu miktardaki suyu biz sadece 5 milyon TL maliyetle kazanıyoruz” diye konuştular.