Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

“Birinci Dünya Savaşı’ndan Kurtuluşa”

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞI’NDAN KURTULUŞA” KONULU FOTOĞRAF SERGİSİ METRO SANAT GALERİSİ’NDE AÇILDI

31 Ekim 2011 Pazartesi 03:13
“Birinci Dünya Savaşı’ndan Kurtuluşa”

1.JPG

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenlenen “1.Dünya Savaşı’ndan Kurtuluşa” konulu fotoğraf sergisi açıldı.
Metro Sanat Galerisi’nde düzenlenen serginin açılışını Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Vural ile Basın yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Recep Tekcan yaptı. Açılışa, Büyükşehir Belediyesi bürokratları, davetliler ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Serginin açılışında bir konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Vural, birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulan şu günlerde kurtuluş mücadelemizi anlatan fotoğrafların çok daha anlam taşıdığına dikkat çekti. Vural, şunları söyledi:
“Bu fotoğraflar bizi tarihin derinliklerine götürdü. Tarihi tekrar yaşamaya ve onların ne zorluklarla vatanı müdafaa ettiklerine şahit olduk. Sergide daha önce görmediğimiz fotoğraflar var. Bu sergimizin tüm fotoğraflarını aldığımız Tunca Örses ve Fazlı Mutlu’ya şükranlarımı sunuyorum.”
Sergide 1.Dünya Savaşı’nın tüm cephelerinin yer aldığı fotoğrafların olduğunu belirten Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Recep Tekcan ise, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle böyle bir sergi düzenlediklerini, sergide bir savaşın nasıl kazanıldığını gösteren ve hiçbir yerde bulunmayan özel arşiv fotoğraflarının yer aldığını söyledi.
9 Kasım 2011 Çarşamba gününe kadar açık kalacak “1.Dünya Savaşı’ndan Kurtuluşa” isimli sergide 270 fotoğraf yer alıyor.