Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Bişkek Belediye Başkanı’nın Ankara Ziyareti…

Başkan Tuleev Başkanlığındaki Bişkek Heyeti, Büyükşehir Belediyesi’nin Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezi’ni Ziyaret Etti

01 Nisan 2010 Perşembe 02:57
Bişkek Belediye Başkanı’nın Ankara Ziyareti…

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in resmi davetlisi olarak Ankara’da bulunan Kırgızistan’ın Başkenti Bişkek Belediye Başkanı Nariman Tashbolotovich Tuleev, “Ankara Sokaklarında Çalışan Çocuklar Merkezi”ni ziyaret etti.

1.JPG
Tuleev’in, eşi Zarema Nurlanovna Eshmambetova ve beraberindeki heyet ile gerçekleştirdiği ziyarette, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Vural, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Selma Okuroğlu, Dış İlişkiler Daire Başkanı Ramazan Kabasakal ile Başkan Melih Gökçek’in eşi Nevin Gökçek de bulundu.  
“Ankara Sokaklarında Çalışan Çocuklar Merkezi”ni örnek bir proje olarak takdim eden Nevin Gökçek, merkezin sokaklarda simit, mendil satan, ayakkabı boyayan çocukların,  merkez, okul, aile işbirliği ile topluma kazandırılmalarında başrolü üstlendiğini söyledi.  

   2.jpg
Merkezde çocuklardan oluşan saz heyetinin Türk halk Müziği, resim ve satranç odalarında eğlenen çocuklar ile bilgisayar odasındaki faaliyetler konuk heyetin büyük ilgisini çekti. Daha sonra yemekhane, spor salonu ve reviri gezen konuk heyet, oyun salonunda çocukların oynadıkları masa tenisi, airhokey, bilardo oyunlarına katıldılar. Kendilerini oyun salonunun coşkusuna kaptıran Bişkek Belediye Başkanı’nın eşi Bayan Eshmambetova ile Nevin Gökçek bir süre airhokey oynadılar. 
Konuk heyet öğle yemeğinin ardından  “Sincan Harikalar Diyarı”na geçti. Akülü araçta direksiyon başına geçen Bişkek Belediye Başkanı Tuleev, yetkililerin eşliğinde heyete Sincan Harikalar Diyarı’nı gezdirdi.
Başkan Melih Gökçek ile eşi Nevin Gökçek, konuk Belediye Başkanı ile beraberindeki heyete akşam yemeği verdi.