BİŞKEK HEYETİNDEN BÜYÜKŞEHİR ZABITA'YA ZİYARET

Kırgızistan’ın Başkent’i Bişkek’in Belediye Başkanı Kubanychbek Kulmatov ve beraberindeki heyet, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Kemal Sonunur’u ziyaret etti.

30 Mayıs 2014 Cuma 10:16
BİŞKEK HEYETİNDEN BÜYÜKŞEHİR ZABITA'YA ZİYARET

-BİŞKEK BELEDİYE BAŞKANI KUBANYCHBEK KULMATOV VE BERABERİNDEKİ HEYET, ZABITA DAİRE BAŞKANI SONUNUR’U ZİYARET ETTİ

Zabıta Daire Başkanlığı’nda gerçekleşen ziyarette Konuk Belediye Başkanı Kulmatov, Ankara’ya ilk kez geldiğini kaydederek, biskek_heyet_zabita_KUB_7243.JPG“Gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ederiz. Yeni bir program uygulamaya başladık. Kısa zamanda Bişkek Belediyesi’nde zabıta teşkilatı kurmak istiyoruz. Bugünkü ziyaretimizin amacı zabıta teşkilatını tanımak” dedi.

Ankara’nın kardeş kenti olan Bişkek Belediye Başkanını Başkent’te görmekten memnun olduğunu belirten Sonunur da, “Bişkek Belediyesi bünyesinde zabıta teşkilatının kurulması konusunda elimizden gelen yardımı yapacağız” diye konuştu.

Zabıta Daire Başkanlığı’nın faaliyetleri hakkında da konuk başkana bilgi veren Kemal Sonunur, çalışmaları vardiyalar halinde gece gündüz sürdürdüklerini anlattı. Resmi üniformalarının caydırıcı bir etkisinin olduğunu da ifade eden Sorunur, sivil zabıta ekipleriyle birlikte Başkent’in düzen ve sağlığı için gerekli önlemleri aldıklarını söyledi.

Görüşmenin sonunda Bişkek Belediye Başkanı Kubanychbek  Kulmatov’a, “Türkiye Belediyeler Birliği Zabıtanın Cep Kitabı” adlı kitabı hediye eden Kemal Sonunur, Bişkek Belediyesi’nde zabıta teşkilatının kurulması için her türlü yardımı yapacaklarını tekrarladı.

Kubanychbek  Kulmatov ise Kemal Sonunur’a bir kamçı hediye etti.