Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Bişkek Heyetine Başkent Turu…

-Başkan Gökçek, Bişkek Belediye Başkanı Tuleev İle Beraberindeki Heyete Büyükşehir Belediyesi’nin Projelerini Gezdirdi -Başkan Tuleev: “Kentsel Dönüşüm Projelerinin Başarıyla Uygulandığını Gördüm, Çok Etkilendim”

31 Mart 2010 Çarşamba 03:07
Bişkek Heyetine Başkent Turu…

1.gif

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Kırgızistan’ın Başkenti Bişkek Belediye Başkanı Nariman Tashbolotovich Tuleev’e projelerini gezdirdi.  
Büyükşehir Belediyesi’nin resmi davetlisi olarak Ankara’ya gelen Başkan Tuleev ile beraberindeki heyeti kendi kullandığı araçla gezdiren Başkan Gökçek, Büyükşehir Belediyesi’nin uyguladığı sosyal ve kültürel projeleri anlattı, kentsel dönüşüm alanları hakkında bilgi verdi.  turuna Gençlik Parkı’ndan başlayan Başkan Gökçek, konuk heyeti Ulus Tarihi Kent Projesi’nin gerçekleştirileceği alana getirerek, proje kapsamında yapılacakları anlattı.

2.gif
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, konuk Başkan ve beraberindeki heyeti Altınpark, Saray Spor Tesisleri, Pursaklar Aile Yaşam Merkezi ve Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Proje alanı ile Dikmen Vadisi’ni gezdirerek, yapılan çalışmalar ve hizmetler hakkında bilgi verdi.
 
-BAŞKAN TULEEV: “ÇOK ETKİLENDİM”
Uygulanan projelerden ve yapılan çalışmalardan çok etkilendiğini belirten konuk Belediye Başkanı Nariman Tashbolotovich Tuleev, “Kentsel Dönüşüm Projelerinin büyük bir başarı ile uygulandığını gördüm ve çok etkilendim. Bizim de önümüzde bu gibi konular problem olarak duruyor. Bugün gördüklerimden sonra kesinlikle sizlerin tecrübelerinden faydalanmak isterim” dedi.
Saray Spor Tesisleri gezen ve eşi benzeri olmayan çok büyük bir tesis şeklinde beğenilerini dile getiren Başkan Tuleev, “Gördüklerimden ve bize gösterilen konukseverlikten çok etkilendim” diye konuştu.