Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BOSNALILAR MEHTER'İ ÇOK SEVDİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı, Bosna Hersek’te verdiği konserle Bosnalıların gönlünü fethetmeye devam ediyor.

09 Aralık 2013 Pazartesi 14:13
BOSNALILAR MEHTER'İ ÇOK SEVDİ

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MEHTER TAKIMI, BOSNA HERSEK’TE VERDİĞİ KONSERLE BOSNALILARI BÜYÜLEDİ
-ULUSLARARASI SARAYBOSNA ÜNİVERSİTESİ TARAFINDAN DÜZENLENEN, “TÜRKİYE'NİN MANEVİ MİMARLARI” PROGRAMI’NA KATILAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MEHTER TAKIMI BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR


mhtr_bosna.jpgAnkara Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı, Bosna Hersek’te verdiği konserle Bosnalıların gönlünü fethetmeye devam ediyor.
Uluslararası Saraybosna Üniversitesi tarafından düzenlenen “Türkiye’nin Manevi Mimarları” programına katılmak üzere Bosna Hersek’te bulunan Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı, Saraybosna Dom Mladih konser salonunu dolduran yüzlerce Bosnalıyı çaldığı marşlarla büyüledi.

-SEMAZENLER EŞLİĞİNDE HÜCUM MARŞI
Türkiye’nin Manevi Mimarları etkinliklerinin 3. gününde de unutulmaz bir konser veren Mehter Takımı, Türk marşlarıyla Bosnalıları coşturdu. İki Semazenin eşliğinde çalınan Hücum Marşı ise izleyenlerden uzun süre alkış aldı.
Geceye katılan Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Ak Parti Grup Başkan Vekili Ayhan Yılmaz da konserin ardından bir konuşma yaparak, katılımcılara teşekkür etti.
Büyükşehir Belediye meclis üyeleri ve bürokratları ile birlikte Srebrenitsa kentini gezdiklerini de belirten Yılmaz, “Son derece duygulu ve heyecanlıyım. Katliamı sanki tekrar yaşadık… Şehit anneleri ile buluşup, duygularına ortak olmaya çalıştık. Onların acılarını paylaşmaya çalıştık. Oradaki şehitlerimizi ziyaret ettik” dedi.
Ayhan Yılmaz, kendilerini “Sizlere hoş geldiniz demiyoruz. Misafire hoş geldin denilir. Sizler ev sahibiniz” diyerek karşılayan Bosna halkına da teşekkür ederek, “Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman Bosna halkının emrindeyiz. Türkiye halkı tek vücut halinde sizinle her zaman beraber” diye konuştu.