Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Budapeşte Belediye Başkanı, Başkan Gökçek’i Ziyaret Etti…

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI GÖKÇEK, MACARİSTAN’IN BAŞKENTİ BUDAPEŞTE BELEDİYE BAŞKANI TARLOS VE BERABERİNDEKİ HEYET İLE MAKAMINDA BİR ARAYA GELDİ -BAŞKAN GÖKÇEK: “ İKİ KENT ARASINDA YILLAR ÖNCESİNDEN GELEN KARDEŞLİĞİMİZ VAR. UMARIM BU ZİYARETTEN SONRA MÜNASEBETLERİMİZ DAHA DA ARTAR” -KONUK BAŞKAN TARLOS: “ANKARA TÜRKİYE’NİN ŞANINA YAKIŞIR BİR BAŞKENT. SAYIN GÖKÇEK BELEDİYE BAŞKANI OLARAK YAPTIĞI BAŞARILI ÇALIŞMALARLA ANKARA’YA DAMGASINI VURMUŞ”

15 Eylül 2011 Perşembe 10:59
Budapeşte Belediye Başkanı, Başkan Gökçek’i Ziyaret Etti…

Macaristan’ın Başkenti Budapeşte Belediye Başkanı Istvan Tarlos ve beraberindeki heyet, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i makamında ziyaret etti.

1.JPG
Konuk heyeti Ankara’da ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirten Başkan Gökçek, “İki ülke, iki kent arasında yıllar öncesinden gelen dostluğumuz var. O nedenle sizleri burada görmekten çok memnunum” dedi.Başkan Gökçek, iki dost ülke arasındaki münasebetlerin artması gerektiğini ifade ederek, “İnanıyorum ki Sayın Başkan’ın bu ziyaretinden sonra bu münasebetlerimiz daha da artar. İnşallah Ankara’dan da güzel duygularla ayrılırlar.  İki kentin karşılıklı olarak birbirinden öğreneceği çok şey, karşılıklı olarak birbirine intikal ettireceği çok konular vardır” diye konuştu.
   

TARLOS: “ TÜRKİYE’NİN ŞANINA YAKIŞIR BİR BAŞKENT”
          
Budapeşte Belediye Başkanı Istvan Tarlos da,“Gösterdiği yakın ilgiden dolayı özellikle Sayın Başkan Melih Gökçek’e teşekkür ederim” diyerek başladığı konuşmasında,
“Şu ana kadar gördüklerimiz kadarıyla Ankara, Türkiye’nin şanına yakışır bir Başkent . Başkan Gökçek, Belediye Başkanı olarak yaptığı başarılı çalışmalarla Ankara’ya damgasını vurmuş” dedi.

2.jpg
Ankara Belediyesi’nin yaptığı çalışmaları gördüklerini ve çok etkilendiklerini belirten konuk Başkan Tarlos, şunları söyledi:
 “Ankara, bize çok sürprizler yaşattı. Şehrin bu kadar gelişmiş olmasına, bu kadar güzellikleri içinde barındırmasına şaşkınlıkla şahit olduk. Özellikle Dikmen Vadisi’ni gezme imkanı bulduk. Vadi’nin 5 safhada yapıldığını öğrendik. Doğanın, yapılarla güzel bir ahenk oluşturduğuna şahit olduk. Sosyal projelerinizden Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezi’ni ziyaret ettik. Ayrıca Gençlik Parkı’nı görme imkanı bulduk. Bu gördüğümüz harikulade çalışmalardan çok etkilendik.”
Yaş ve kariyer olarak birbirlerine benzediklerini, kendisinin de semt belediye başkanlığı, milletvekilliği ve sonrasında da Başkent Belediye Başkanlığı yaptığını sözlerine ekleyen Tarlos,
 “Biliyorum ki dostlarımızın yanına geldik. 1992 yılında aramızda imzalanan işbirliği protokolünü güçlendirmek ve yenilemek istiyoruz.  Aramızdaki işbirliğini kararlı bir şekilde güçlendirmek gerekli diye düşünüyoruz ” dedi.
Konuşmaların ardından Başkan Gökçek, konuk Başkan’a el işi  çini vazo, heyete ise kahve fincanı hediye etti. Konuk Başkan Tarlos da Başkan Gökçek’e Budapeşte’yi tanıtan kitap ile tablo takdim etti.