BUDAPEŞTE HEYETİ'NDEN BAŞKAN GÖKÇEK'E TEBRİK ZİYARETİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı 5. kez kazanan Başkan Melih Gökçek’e tebrik ziyaretleri sürüyor.

15 Nisan 2014 Salı 10:55
BUDAPEŞTE HEYETİ'NDEN BAŞKAN GÖKÇEK'E TEBRİK ZİYARETİ

-MACARİSTAN’IN BAŞKENT’İ BUDAPEŞTE BELEDİYESİ’NDEN GELEN HEYET, YENİDEN BELEDİYE BAŞKANI SEÇİLEREK BİR REKORA İMZA ATAN BAŞKAN GÖKÇEK’E “TEBRİK” ZİYARETİNDE BULUNDU

-BAŞKAN GÖKÇEK: “KARDEŞ KENTİMİZ BUDAPEŞTE BELEDİYESİ’NDEN GELEN DEĞERLİ KONUKLARIMA NAZİK ZİYARETLERİ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM”

baskan_budapeste_ziyaret_BAR_2468.JPGBüyükşehir Belediyesi’nin kardeş kenti Macaristan’ın Başkent’i Budapeşte Belediyesi’nden gelen heyet, Başkan Gökçek’i ziyaret etti. Ziyarette Macaristan’ın Ankara Büyükelçisi Janos Hovari de bulundu.

Başkanlık Makamı’nda gerçekleşen ziyarette, heyet adına söz alan Macaristan Parlamentosu milletvekillerinden Dr. Roland Mangyı,  Budapeşte Belediye Başkanı Istvan Tarlos’un tebrik mektubunu iletmek üzere ziyarette bulunduklarını söyledi.  Mangyı,“Öncelikle bizleri kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz. 5. kez Belediye Başkanı seçilmenizden dolayı hem kendimiz hem de Belediye Başkanımız adına tebriklerimizi sunuyoruz” dedi.

Başkan Gökçek, konuklarına ziyaretlerinden dolayı duyduğu memnuniyeti belirterek, “Ankaramıza hoş geldiniz. Kardeş kentimiz Budapeşte Belediyesi’nden gelen değerli konuklarıma nazik ziyaretleri için teşekkür ederim.  Ankara’da kaldıkları süre içinde umarım iyi vakit geçirirsiniz” diye konuştu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Budapeşte Belediyesi’nin 1992 yılından buyana kardeş şehir olduğunu ifade eden Başkan Gökçek, “Ülkelerimiz arasında Osmanlıya dayanan çok köklü ilişkilerimiz bulunmaktadır.  Dostluk ve kültürel bağların gelişmesi için iki kardeş kent olarak bundan sonra da elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz. Ayrıca ülkenizde bulunan Gül Baba Türbesi gibi Osmanlı-Türk mirasından kalan değerlere sahip çıkıp kolladığınız için teşekkür ederim” dedi.

Konuklara Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin faaliyetleri ve projeleri ile ilgili kısa bilgi veren Başkan Gökçek, dünyanın sayılı temaparklarından biri olacak Ankapark’ın yapım çalışmalarını anlattı.

Konuşmaların ardından Başkan Gökçek konuklarına, çini vazo  hediye ederken, heyet üyeleri de Başkan Gökçek’e işlemeli bir tabak sundu.

Başkan Gökçek, daha sonra konukları ile hatıra fotoğrafı çektirdi.