Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Bükreş Heyeti’nden Başkan Gökçek’e Ziyaret…

-Romanya’nın Başkenti Bükreş Belediye Başkanı Sorin Oprescu ve Beraberindeki Heyet, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i Makamında Ziyaret Etti -Başkan Oprescu, Büyükşehir Belediyesi Tarafından Gerçekleştirilen Sosyal Projelerden Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezi’ni Gezdiklerini Ve Çok Etkilendiklerini Belirterek: “Medeni Her Ülke Çocuklara, Yaşlılara ve Fakirlere Yönelik Yapılan Çalışmaları, Uygarlığın Simgesi Olarak Kabul Etmektedir”

10 Ağustos 2010 Salı 04:34
Bükreş Heyeti’nden Başkan Gökçek’e Ziyaret…

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Romanya’nın Başkent’i Bükreş Belediye Başkanı Sorin Oprescu ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. 
Büyükşehir Belediye Binası Başkanlık Makamı’nda gerçekleşen ziyarette konuk Başkan Oprescu, Başkan Gökçek’e, “Sizinle tanışmayı çok istiyordum. Çünkü hakkınızda hep güzel şeyler duydum” dedi.  
Daha önce de Ankara’ya 3-4 kez gelme imkanı bulduğunu kaydeden Başkan Oprescu, özellikle son yıllarda Ankara’da çok büyük patlamalar olduğunu ve kentin görüntüsündeki değişikliklerden ise çok etkilendiğini söyledi. 
Konuk Başkan’ın ardından konuşan Başkan Gökçek, iki komşu ve kardeş ülke arasındaki her türlü münasebetin en üst seviyede olması gerektiğini belirterek,  “Mutlaka birbirimizden yararlanacağımız, işbirliği içinde olacağımız konular vardır” diye konuştu. 

1.JPG
Belediyeciliği sadece alt ve üst yapı yatırımları olarak görmediklerinin altını çizen Başkan Gökçek, Büyükşehir belediyesinin gerçekleştirdiği sosyal ve kültürel projelerin en az alt ve üst yapı projeleri kadar önem verdiklerini ifade etti.
Çocuk, genç, yaşlı, kadın ve özürlülere yönelik toplam 164 sosyal ve kültürel projenin birarada yürütüldüğünü vurgulayan Başkan Melih Gökçek şunları söyledi: 
“Gerçekleştirdiğimiz bu sosyal projeler sayesinde sosyal patlamaların da önüne geçiyoruz. Nüfus oranlarlarına bakılarak benzer şehirlerle kıyasladığımızda, kentimizdeki suç oranlarının en alt seviyede olması, projelerimizin ne kadar isabetli olduğunun göstergesidir.”
Konuk heyete tüm projeleri gezdireceğini ifade eden Başkan Gökçek, ziyaretlerinden dolayı Başkan Oprescu ve beraberindekilere teşekkür etti.
-“YAŞLILARA, ÇOCUKLARA VE FAKİRLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR UYGARLIĞIN SİMGESİDİR”
Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen sosyal projelerden Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezi’ni gezdiklerini ve çok etkilendiklerini söyleyen Başkan Sorin Oprescu, “Medeni her ülke çocuklara, yaşlılara ve fakirlere yönelik yapılan çalışmaları uygarlığın simgesi olarak kabul etmektedir” dedi.
Büyük ve kalabalık bir şehir olan Ankara’da trafiğin rahat oluşunun dikkatini çektiğini de ifade eden Başkan Oprescu, yolların geniş, alt ve üst geçitlerin güzelliklerinin çok hoşuna gittiğini söyledi.
-“SİZİNLE DOSTANE İLİŞKİLER GELİŞTİRMEK İSTİYORUM”
Konuk Belediye Başkanı Oprescu, asıl mesleğinin cerrahlık olduğunu bu nedenle siyasilerin içlerinin nasıl göründüğünü iyi bildiğini söylediği konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Ben, vatandaşların size saygısını, mesleğimden dolayı çok tanıştığım birçok Türk hastam ve Bükreş’teki Türk topluluğundan biliyorum. Orada yaşayan bu insanlar sizin hakkınızda çok güzel şeyler söylüyorlar. Bu nedenle ben de sizinle çok dostane ilişkiler geliştirmeyi arzu ediyorum. Bizde büyük sorun olarak duran ama sizin deneyimli olduğunuz alt yapı konularında işbirliği başlatmak ve ortak çalışmalar yapmak istiyorum.”
-“SİZDEN ÖĞRENECEĞİMİZ ÇOK ŞEY VAR”

2.jpg
Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Bükreş Belediyesi’nin 1998 yılından beri kardeş şehir olduklarını da hatırlatan Başkan Oprescu, “Kardeş şehir kapsamında çok daha iyi şeyler yapabilirdik. Kadınlara, çocuklara ve yaşlılara yönelik yapmış olduğunuz çalışmalardan dolayı sizden öğreneceğimiz çok şey var” diye konuştu.
Konuşmaların ardından, Başkan Gökçek ile Başkan Oprescu karşılıklı hediyelerini verdiler. Başkan Gökçek, konuk başkana Çini Vazo ve beraberlerindekilere fincan takımı verirken, Başkan Oprescu ise Romanya’nın tarihini anlatan bir kitabı Başkan Gökçek’e hediye etti. Heyet, daha sonra Büyükşehir Belediyesi’nin projelerini gezmek üzere Belediye binasından ayrıldı.