Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyük Ankara Festivali…

- Festival Coşkusu Devam Ediyor - Bu Yıl Dördüncüsü Düzenlenen Büyük Ankara Festivalinde Emre Aydın ve Ziynet Sali Başkentlilere Unutulmaz Bir Müzik Keyfi Yaşattı - Sanatçı Emre Aydın ve Ziynet Sali’nin Konserini İzleyen Binlerce Başkentli Sevilen Şarkılara Eşlik Etti

04 Temmuz 2011 Pazartesi 02:46
Büyük Ankara Festivali…

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uluslararası Büyük Ankara Festivali’nde yaz konserleri binlerce Başkentliyi buluşturmaya devam ediyor.

1.JPG
Gündüz 7’den 70’e onbinlerce Başkentliye ev sahipliği yapan Büyük Ankara Festivali, gece de yaz akşamlarını konserlerle hareketlendiriyor. Festivalin ikinci gününde de Atatürk Kültür Merkezi alanını dolduran Başkentliler alışveriş standları, uluslar arası toplulukların gösterileri, çocuklar için düzenlenen yarışmalar, mini hayvanat bahçesi, çeşitli kuruluş ve firmaların tanıtım standlarına yoğun ilgi gösterirken, Emre Aydın ve Ziynet Sali konserleri için erken saatlerde giriş kapılarında kuyruklar oluşturdular.
Sunuculuğunu Vatan Şaşmaz’ın yaptığı muhteşem konser öncesi sahneye önce Radyo Beyaz sunucuları çıktı. Seyircilerle birlikte çeşitli yarışmalar ve eğlenceler düzenleyen ekibin ardından gerçekleşen Azarbeycan ve Makedonya halk oyunları gösterileri, sahneyi Emre Aydın ve Ziynet Sali için ısıttı.
Festival coşkusunun tüm hızıyla sürdüğü ikinci gece sahne sırası ilk olarak popüler müziğin sevilen sanatçısı Emre Aydın’ın oldu. Onbinlerce Başkentli’nin alkışları eşliğinde sahneye çıkan Aydın, sevilen şarkılarını hayranlarıyla hep bir ağızdan seslendirdi. Konser alanındaki coşkudan oldukça etkilenen Aydın, “Başkentliler, sizlerle birlikte olduğum için çok mutluyum. Gerçekten harika bir gece. Bizi sizinle buluşturan, burada emeği geçen herkese de teşekkürler” diyerek duygularını dile getirdi.
Görkemli bir havai fişek gösterisi eşliğinde sahneyi terk eden Emre Aydın’ın Ankara’yı sallayan muhteşem performansının ardından festival sahnesine Ziynet Sali çıktı. Hafızalara kazınan pek çok şarkıyı başarılı bir şekilde yorumlayan Sali, alanı dolduran onbinlerin coşkusunu ikiye katladı. Nostaljik şarkılarla da izleyenleri romantik bir gezintiye çıkaran Sali, sevilen şarkılarını da seslendirdi.Ziynet Sali, başkentlilere teşekkür ederek, “Hoşgeldiniz iyi eğlenceler diliyorum. Rüya gibi bir gece diliyorum. Tüm rüyalarınız gerçek olsun” diye konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Ziynet Sali’ye, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Vural ise Emre Aydın’a günün anısına birer plaket takdim etti. Konserden sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, alanda bulunan çocuklara top dağıttı.