Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyük Ankara Festivali Çocukları Büyülüyor…

-Oyun Parklarından Gezi Trenine Kadar Her Türlü Eğlencenin Yer Aldığı Festival, Başkentli Çocukların Gözdesi Oldu

07 Temmuz 2011 Perşembe 14:16
Büyük Ankara Festivali Çocukları Büyülüyor…

1.JPG

Büyük Ankara Festivali, Başkentli çocukları büyülüyor. Oyun parklarından, yüzme havuzlarına, bol ödüllü yarışmalardan, tırmanma parkurlarına, akülü arabalardan gezi trenine, upuzun bacaklı palyaçoların gösterilerine kadar türlü türlü eğlencenin ve  çeşitli aktivitelerin yer aldığı festival alanında çocuklar, yazın ve tatilin tadını çıkarıyorlar. 
Festivale katılan çocukların eğlence ve yarışma alanlarının dışında en çok ilgisini çeken diğer bir unsur da geniş festival alanını bir baştan diğer başa neşeyle gezebildikleri rengarenk Gezi Treni. Festival alanına koşarcasına gelen Başkentli minikler, anneleri ve kardeşleriyle bindikleri gezi treni ile festivalin en uç köşelerine gidebiliyor ve yorulmadan eğlencenin tadını çıkartıyorlar.

-ÇOCUKLAR FESTİVAL BOYUNCA “YOLLARIN KRALI”… 

2.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Büyük Ankara  Festivali, 7. gününde de çocuklara neşe saçıyor. Trafik Eğitim Pisti’nde akülü arabalarla belki de ilk araba kullanma deneyimini yaşayan Başkentli miniklerin mutlulukları, belediye görevlilerine araba kullanma konusunda merakla sordukları sorulara yansıyor. Fakat gün sona ererken tüm miniklerin ortak yargısı, “Kurallara uyarak araba kullanmak hem çok zevkli hem de çok kolay oluyormuş” şeklinde oluyor.  

-ÇOCUKLARA HAYVAN SEVGİSİ AŞILANIYOR

Her tarafı rengarenk çiçeklerle peyzaj mimarisinin en güzel örneklerinin sergilendiği park alanı içinde kurulan Mini Hayvanat Bahçesi, içleri hayvan sevgisi ile dolu çocuklara birbirinden sevimli hayvanları ve onların peluştan yapılmış birebir benzerlerini yakından görmenin heyecanını yaşatıyor.
Bu açık hayvanat bahçesinin girişinde ziyaretçileri karşılayan iki atlı güvenlik elemanı ise, bir anda çocukların ilgisini üzerlerine çekiyor zaten.

-HERŞEY BAŞKENTLİ ÇOCUKLAR İÇİN…

Hayvanat bahçesinden ayrılan çocuklar, alanda, oturma yerleri olan bisikletler  “Çekçek” ile de küçük bir tur atıyorlar.
 Büyük Ankara Festivali’nin 7. gününde de devam eden her aktivite, her güzel oyun; tatilini Ankara’da geçiren, tatile gidemeyen ya da gitme olanağı bulunmayan Başkentli minik çocuklar için…