Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

“Büyük Ankara Festivali” Devam Ediyor…

-Festivalde Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Çadırındaki Fotoğraf Sergisine ve Antika Eserlere Başkentli Sanatseverler Büyük İlgi Gösteriyor

10 Temmuz 2011 Pazar 13:54
“Büyük Ankara Festivali” Devam Ediyor…

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Büyük Ankara Festivali’ne vatandaşların gösterdiği coşku ve ilgi artarak  devam ediyor. Festival alanında yer alan birbirinden değişik yüzlerce stantta alışveriş yapan Başkentliler, onlarca sahnede düzenlenen değişik aktivitelerle de eğlenceye doyuyor.

1.JPG
Festivalde Büyükşehir Belediyesi birimlerinde çeşitli  çalışmaların gösterildiği ayrı ayrı çadırlar, halkın yerel hizmetleri yakından tanıyıp, yaşadıkları kentle ilgili bilgiler edinmelerini de sağlıyor.
“Büyük Ankara Festivali”nde Başkentli sanatseverler, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı’nda geçen yılın ödüllü fotoğraflarından oluşan sergiye ve antika eserlere büyük ilgi gösteriyor. 
 Basın Yayın çadırında, yazılı ve görsel basının tarihsel gelişimi materyallerden oluşan görsel bir şölenle anlatılırken, aynı zamanda  Türkiye Foto Muhabirleri Derneği tarafından yapılan “Yılın Basın Fotoğrafları 2010” yarışmasında derece alan fotoğraflar da  sergileniyor. 
 Bir yandan Basın Yayın çadırında kurulan “Ankara Hatırası” fonu önünde ücretsiz fotoğraf çektirebilen vatandaşlar; diğer yandan  da eski film makinası, daktilo, kamera, fotoğraf makinası ve telefon gibi antika ürünlerden oluşan sergiyi seyretmeye doyamıyor.
 Her gün on binlerce Ankaralının ziyaret ettiği festivalin en çok eğlenen konukları her yıl olduğu gibi bu yıl da çocuklar olurken, çocuklarını Festival’e belki de nazlanarak getiren anne ve babalar, akşam saatlerinde ise Basın Yayın çadırında dakikalarca vakit geçiriyor ve “Basın ve iletişim tarihine hoş bir yolculuk yaptıklarını” belirtiyorlar.