Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyük Ankara Festivali Emin Ellerde…

- Büyükşehir Belediyesi Tarafından Bu YılDördüncüsü Düzenlenen Büyük Ankara Festivali’nin Güvenliği 24 Saat Süreyle Anfa Özel Güvenlik Tarafından Yapıldı

10 Temmuz 2011 Pazar 13:45
Büyük Ankara Festivali Emin Ellerde…

1.JPG

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen ve yüz binlerce başkentliyi ağırlayan Büyük Ankara Festivali güvenlik bakımından da başkentlilerin adresi oldu.
Gündüz ayrı, gece ayrı eğlenceleri, ünlü sanatçıların yer aldığı konserleri, alış veriş stantları, Büyükşehir Belediyesi birimlerinin tanıtım stantları ile yüz binlerce başkentliyi buluşturan festivalde, ANFA Özel Güvenliğin 650 personeli 24 saat süreyle görev yaptı.
Festival süresince emniyet ve huzuru sağlamak için gerekli bütün önlemleri aldıklarını belirten ANFA Güvenlik Müdürü Remzi Şimşek, “Festival alanının güvenliği ANFA Özel Güvenlik tarafından yapılıyor. 650 güvenlik elemanımız ile 24 saat 3 vardiya halinde güvenlik için çalışıyoruz” diye konuştu.
Festival alanında vatandaşların yoğun olduğu saatlerde 350 kişinin tam olarak çalıştığını belirten Şimşek, atlı güvenlik, ATV Araçları, Scooter motosiklet ve Golf araçlı özel güvenlik ekipleri ile anında olaylara müdahale ettiklerini söyledi.

- FESTİVAL ALANI GÜVENLİ -

Büyük Ankara Festivali’nin yapıldığı Atatürk Kültür Merkezi (Eski Hipodrom) Alanı’nda 8 kapıda güvenlik ve üst araması yaptıklarını belirten Remzi Şimşek, “Vatandaşların alanda güvenli ve huzurlu gezmeleri sağlanıyor” dedi.
Festival süresince sadece 7 olay meydana geldiğini, 2 olayda ise biri hırsızlık, diğeri de taciz suçu işleyen iki sabıkalı failin yakalanarak emniyete teslim edildiğini belirten Şimşek, yoğun güvenlik önlemlerinin alınmasından dolayı olay sayısının az olduğunu söyledi.
Top dağıtımı sırasında vatandaşların ezilmemesi için 70 güvenlik elemanının top dağıtan otobüsün etrafında olduğunu belirten Şimşek, ANFA Güvenlik tarafından bulunan cep telefonu, çanta, kimlik kartı, kredi kartı, ehliyet ve nakit paraların da sahiplerine teslim edildiğini sahiplerine ulaşamadıklarını ise emniyete teslim ettiklerini söyledi.
Festivalde kurulan ANFA Güvenlik Standı’na da vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Şimşek, “Bu arada Özel ANFA Güvenliğin, festival alanında kurduğu atış poligonu vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Poligonda hedefi vurmayı başaranlara çeşitli hediyeler verildi” dedi.