Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyük Ankara Festivali’nde 5. Gün…

-Büyük Ankara Festivali, Başkent’in Yaz Akşamlarında Farklı Rüzgarlar Estirmeyi Sürdürüyor -Bu Yıl 3.’sü Düzenlenen Festivalde Her Gece Birbirinden Ünlü Sanatçıların Müzik Ziyafeti Sürerken, Onbinlerce Başkentli, 5.’inci Gecede İsmail Türüt Ve Zara’nın Türküleriyle Coştu -Yüzlerce Farklı Etkinlikle Gün Boyu Coşku, Eğlence ve Heyecanı Birarada Yaşayan Başkentliler, Beşinci Günde de “Ankara’da Yaz Farkı”nı Yaşadı

07 Temmuz 2010 Çarşamba 05:05
Büyük Ankara Festivali’nde 5. Gün…

1.JPG

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3.’sü gerçekleştirilen ‘Büyük Ankara Festivali’nin beşinci gecesinde de Ankaralıların buluşma adresi yine Atatürk Kültür Merkezi oldu.

2.jpg
On binlerce Ankaralı her gece olduğu gibi festival alanına akın ederek, gündüz ayrı gece ayrı etkinliklerin ortağı olmaya devam ediyor. Festivale gelen her yaştaki ziyaretçi, ilgisini canlı tutacak farklı etkinliğin bir parçası olurken, akşamları da birbirinden ünlü sanatçıların verdiği konserlerle sıcak yaz akşamları müzik ziyafeti ile geçiyor.     
Atatürk Kültür Merkezi’ndeki (Eski Hipodrom Alanı) dev alana kurulu, festivalin 5. gece konser sanatçıları İsmail Türüt ve Zara oldu.
-ÇOCUKLARA HER AKŞAM HEDİYE

3.jpg
  Festivalin neşe kaynağı ve en çok eğleneni çocuklar, her akşam olduğu gibi beşinci akşamda da Melih Amcalarından top ve oyuncaklarını alarak, mutluluklarını ikiye katladılar. Eğlencenin hiç bitmediği ve her gün artarak sürdüğü festivalde, gündüzleri cıvıl cıvıl ve rengarenk dev oyuncaklarda çocuklar eğlenirken, stantlarda büyükler alışveriş yaptılar, gençler de kafelerde ve çeşitli gösterilerle coşku dolu saatler yaşadılar. Akşam saatleri yaklaştığında da özel olarak hazırlanan alanda Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, otobüsün üzerinden top ve oyuncak dağıttığı binlerce çocuk, her akşam olduğu gibi, beşinci akşam da tatil hediyelerini aldılar.
¬ŞARKILARA ON BİNLERCE KİŞİLİK KORO

4.jpg
Eğlencenin hiç bitmediği festivalde konser saati yaklaştıkça, dev konser alanına akın eden Başkentliler, yine müziğe doydu. Karadeniz müziğinin sempatik sanatçısı İsmail Türüt’ün, söylediği birbirinden hareketli türkülerle konser alanını dolduran Ankaralılar horonla eşlik ederek coşkulu dakikalar yaşadılar.
Her gece birbirinden ünlü sanatçıların sahne aldığı festivalde İsmail Türüt’ün ardından Halk Müziğinin hüzünlü sesi sevilen sanatçı Zara, türkülerini Başkentlilerin oluşturduğu koro eşliğinde söyledi.
Gecenin anısına sanatçılara plaket veren Ankara Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Kültür Daire Başkanı  Selma Okuroğlu  “Sanatçılarımıza hepiniz adına teşekkür ediyorum. Günün anısına plaketi Başkanımız Melih Gökçek adına veriyorum” dedi.                               
Havai fişek gösterileri altında konserini sürdüren ünlü sanatçı Zara, Ankaralılara gecenin ilerleyen saatlerine kadar unutulmaz anlar yaşattı.