Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyük Ankara Festivali’nde Motokros Heyecanı…

-Dünya’da ve Türkiye’de Gördüğü İlgi Hergeçen Gün Artan Motokros Serbest Stil Ustaları, Kendileri İçin Özel Olarak Hazırlanan Alanda Sergiledikleri Gösterilerle Büyük İlgi Görüyor -Ankara Büyükşehir Belediyesi Tarafından Düzenlenen 3. Uluslararası Büyük Ankara Festivali’nde, Motokrosçular, Sergiledikleri Akrobasi Gösterileriyle Başkentlilere Büyük Heyecan Yaşatıyorlar

08 Temmuz 2010 Perşembe 09:47
Büyük Ankara Festivali’nde Motokros Heyecanı…

1.JPG

 Büyük Ankara Festivali’nde sergilenen heyecan ve eğlence dolu Motokros gösterileri, Başkentlilerden yoğun ilgi görüyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Büyük Ankara Festivali, yüzlerce değişik aktivitenin yanında, birbirinden değişik gösteri ve etkinlikleriyle on binleri ağırlamaya devam ediyor. Festivalin en çok ilgi gören gösterilerinden biri de Dünya’da ve Türkiye’de son yıllarda büyük ilgi gören Motokros Serbest Stil ustalarının sergiledikleri heyecan dolu akrobasi hareketleri oluyor.
 Kendileri için özel olarak hazırlanan alanda, motosikletleri üzerinde yaptıkları özel hareketleriyle Başkentlilerin büyük ilgisini kazanan Alman Robert Nauman ve Slovakyalı Ales Lieman, festival boyunca gösterilerine devam edecek. Motorları üzerinde havada adeta uçan ve yaptıkları hareketlerle de büyük alkış alan sporcular, her gün saat 18.00 ve 20.00’da hem Festivali renklendiriyor, hem de unutulmayacak bir gösteriye imza atıyorlar.
-BİRİ ARABA TAMİRCİSİ BİRİ DE İNTERNET KAFE İŞLETİYOR

2.jpg


 Motokros gösterileriyle hobi olarak ilgilenen ikiliden Robert, gerçek yaşamında araba tamirciliği yaparken, Ales ise internet kafe işletiyor. Her ikisi de 27 yaşında olan motokrosçular, çocuk denecek yaştan itibaren bu spora gönül verdiklerini belirterek, son 6 yıldır da profesyonel olarak serbest stil gösteri yaptıklarını söylüyorlar. İki rampa arasında yaklaşık 20 metrelik mesafeyi motosikletleriyle uçarak geçen ve havada çeşitli gösteriler yapan sporcular, izleyenlerin hem yüreklerini ağızlarına getiriyor hem de unutulmaz anlara tanıklık etmelerini sağlıyor.
Kendileri için özel olarak hazırlanan alanda izlemeye gelen Ankaralıların alkışlarla onları desteklemelerinden büyük keyif aldıklarını kaydeden sporcular, “Bu kadar iyi bir seyirci karşısında gösterilerimiz en şekilde yapmaya gayret ediyoruz” dediler.
Yaptıkları sporun adrenalin ve tehlikesinin yüksek olduğunu ifade eden sporcular, “İyi bir gösteri için sağlam bir teknik alt yapının yanı sıra, havanın da rüzgarsız ve durgun olması çok önemli” diye konuştular.
-“FESTİVAL ÇOK İYİ ORGANİZE EDİLMİŞ”
Kullandıkları motorlara ilişkin de bilgi veren Ales ve Robert, özel alaşımlı gövde jantları ve sübvansiyonlara sahip motorlarıyla gösterilerini festival sonuna kadar yapacaklarını kaydederek, “Bu festival gerçekten çok iyi organize edilmiş ve çok modern bir şekilde düzenlenmiş. Beklentilerimizin çok üstün ilgi ve iyi bir organizasyonla karşılaştık” dediler.