01 Temmuz 2013 Pazartesi 00:00
BÜYÜK ANKARA FESTİVALİ'NDE 15. GÜN

-HAFTA SONUNU DEĞERLENDİREN ONBİNLERCE BAŞKENTLİ BÜYÜK ANKARA FESTİVALİ’NE AKIN ETTİ
-GÜNDÜZ SAATLERİNDEN İTİBAREN ALANI DOLDURAN VATANDAŞLAR AKŞAM DA ÜNLÜ SANATÇI  EBRU GÜNDEŞ’İN KONSERİYLE UNUTULMAZ BİR GÜN YAŞADILAR
-AKM ALANI’NDAKİ FESTİVAL GÜNDÜZLERİ, OYUN OYNAYAN, YARIŞMALARA KATILAN  ÇOCUKLARIN CIVIL CIVIL SESLERİYLE ŞENLENİRKEN, GECELERİ DE BİRBİRİNDEN ÜNLÜ SANATÇILARIN VERDİĞİ KONSERLERLE GENÇ YAŞLI TÜM ANKARALILAR EĞLENCENİN KEYFİNİ ÇIKARIYOR
-BAŞKAN GÖKÇEK DE GELENEĞİ BOZMAYARAK ÇOCUKLARA BİNLERCE TOP DAĞITIYOR

buy_ank_fes_15gun.jpgHafta sonunu değerlendirmek isteyen 7’den 70’e yüz binlerce Başkentli, Büyük Ankara Festivali’ne akın etti. Her gün değişik etkinlikler, şovlar ve birbirinden ünlü sanatçıların verdiği konserlerle festival’de 15. gün geride kaldı.
Ünlü sanatçı Ebru Gündeş’in sahne aldığı festivalde, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de geleneği bozmayarak çocuklara top dağıtıp, mutluluklarına ortak oldu.
   Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl altıncısı gerçekleştirilen Büyük Ankara Festivali; tatilini  Ankara da geçiren veya tatil için Başkente gelen vatandaşların en çok zaman geçirdiği yer olarak hafızalara kazınıyor.  Atatürk Kültür Merkezi’ndeki festivalde çocuklar başta olmak üzere, genç, yetişkin yaşlı  herkesin ilgisini çekecek bir etkinlik mutlaka bulunuyor.
  Başladığı günden itibaren gündüzleri ayrı akşamları ayrı dolu dolu etkinliklerle geçen Festival de düzenlenen konserler,  Başkentlilere sevdikleri sanatçıları dinleme imkanı sunuyor.

-EBRU GÜNDEŞ RÜZGARI…
Büyük Ankara Festivali kapsamında ünlü ses sanatçısı Ebru Gündeş, hayranlarıyla buluştu. Atatürk Kültür Merkezi’ndeki dev sahnede konser veren Ebru Gündeş, festival alanını hınca hınç dolduran on binlerce  hayranının alkışları arasında sevilen şarkılarını seslendirerek, müzik ziyafeti çekti.
Kendisini hayranlarıyla buluşturan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e teşekkür eden Gündeş, “Bu yıl altıncısı düzenlenen Büyük Ankara Festivali’nde olmaktan dolayı çok memnunum” dedi.
 Aralarında ‘Sen Allahın bir lütfusun’, ‘Bir Dost Gibi Davran Bana’,  ‘Demir Attım Yalnızlığa’, ‘ Beraber Yürüdük Biz Bu Yollarda’, ‘Gittin Boynumu Büktün’  gibi sevilen ve çok bilinen şarkılarını seslendiren Gündeş, Ankara misketi ve oyun havalarıyla konser alanını hınca hınç dolduran hayranlarını coşturarak, unutamayacakları bir gece yaşattı.

-BAŞKAN GÖKÇEK GELENEĞİ BOZMADI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bir “festival klasiği” olan top dağıtımını on beşinci günde de sürdürdü. Başkan Gökçek, özel olarak hazırlanan dev kortej eşliğinde festival alanının bir başından başladığı top dağıtımını yine alanın diğer ucunda tamamladı. Dağıttığı binlerce topla bir kez daha çocukları mutlu etmenin sevincini alanı dolduran çocuklarla birlikte yaşayan Başkan Gökçek, bu geleneğini festivalin sona ereceği 7 Temmuz tarihine kadar sürdürecek.
           Başkan Gökçek’in top dağıtımına eşi Nevin Gökçek ile torunları da eşlik etti.