20 Haziran 2013 Perşembe 00:00
BÜYÜK ANKARA FESTİVALİ'NDE DÖRDÜNCÜ GÜN

ANKARALILAR, MUSTAFA CECELİ VE TUĞBA ÖZERK’İN KONSERLERİ İLE COŞTULAR FESTİVALDE YARIN (21HAZİRAN) DÜZENLENECEK

90’LAR PARTİSİ’NDE BURAK KUT, ÇELİK, FERDA ANIL YARKIN, SİBEL ALAŞ,  REYHAN KARACA, HARUN KOLÇAK, EDA-METİN ÖZÜLKÜ ANKARALILARLA BULUŞACAK

festival_4_gun_20062013_DNR_9041.JPGAnkara Büyükşehir Belediyesi’nin, gelenekselleştirdiği “Büyük Ankara Festivali”, dördüncü gününde de alışveriş, eğlence ve konserlerle Ankaralıların vazgeçilmez adresi oldu. Binlerce Ankaralı, gündüz onlarca değişik stantta alışveriş yapıp, değişik tatların yer aldığı restoranlarda yemek yerken, akşam da özellikle gençler Mustafa Ceceli ve Tuğba Özerk’in konserleriyle müzik ziyafeti yaşadılar.

Atatürk Kültür Merkezi (eski Hipodrom)alanını dolduran binlerce Başkentli, gündüz ayrı gece ayrı eğlence dolu Festival coşkusuna ortak olup, Büyükşehir Belediyesi stantlarında bilgi aldı, ikramlarla karşılandı.

-İLK KONSER TUĞBA ÖZERK’TEN-

Atatürk Kültür Merkezi (AKM) alanında Büyük Ankara Festivali’nin dördüncü gecesinde Ankaralıları coşturan ilk sanatçı Tuğba Özerk oldu ve kendine özgü dansları ve yorumları ile seslendirdiği parçalarla Ankaralıları kendine hayran bıraktı. Tuğba Özerk “Yastık”, “Kolay Değil”, Gidesim Geldi”, gibi sevilen parçalarının yanı sıra, “Sevdan Olmasa”, “Ankara’nın Bağları”, “Osman Aga” gibi çok sevilen hareketli parçaları da özel olarak hazırlanan konser alanını dolduran vatandaşlarla birlikte söyledi.

-MUSTAFA CECELİ İLE YER YERİNDEN OYNADI-

Mustafa Ceceli’nin sahneye çıkmasıyla izleyicilerin alkış ve çığlıkları birbirine karışırken, adeta yer yerinden oynadı. Doğma festival_4_gun_20062013_DNR_9197.JPGbüyüme Ankaralı olduğuna dikkat çekerek, Başkentlilere verdiği bu konserin özel bir anlamı olduğunu da belirten Mustafa Ceceli sahnede, “Ankara esmeye hazır mısınız?” diyerek ilk olarak  “Es” isimli parçasını seslendirdi. Daha sonra “Sensiz Olmaz ki”, “Gel de Sen konuş”, “Sevgilim” başta olmak üzere sevilen duygulu parçaları ile Başkentlilere merhaba dedi.

Mustafa Ceceli daha sonra Orhan Gencebay’ın geçmişten günümüze dillerden düşmeyen şarkısı “”Şimdi Aşk Zamanıdır” parçası ile ortamdaki duygulu atmosferi arttırdıktan sonra kendi çaldığı darbuka ile başladığı ve diğer farklı enstrümanları da çalarak sürdürdüğü şovuna, seslendirdiği hareketli parçalar ile devam etti.

-BAŞKAN GÖKÇEK TANITIM OFİSİNDE

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek her gün ziyaret ettiği festival alanında Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği projelerin halka tanıtımının yapıldığı Proje Tanıtım Ofisi’ni ziyaret etti. Hazırlanan tanıtım filmini izleyen Başkan Gökçek’e eşi Nevin Gökçek ve belediye çalışanları da eşlik etti.

-TANITIM, EĞLENCE, MÜZİK BİR ARADA

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen Uluslararası “Büyük Ankara Festivali”nde coşkulu yaz eğlencesi konserler, ücretsiz lunapark ve oyun alanları, ucuz alışveriş stantları, Büyükşehir Belediyesi birimleri ve bağlı şirketleri ile ilçe belediyelerinin yaptıkları faaliyetleri tanıtan stantları büyük ilgi görüyor. Her gün on binlerce Ankaralının ziyaret ettiği festivalin en çok eğlenen konukları her yıl olduğu gibi bu yıl da çocuklar oluyor.

Festivalde çocuklara yönelik aktivite alanları dolup taşıyor. AKM alanının neredeyse yarısını kaplayan ücretsiz lunapark ve şişme oyuncaklar büyük ilgi görürken, Ankara İtfaiyesi çadırındaki tırmanış duvarı önünde uzun kuyruklar oluşuyor. Alandaki Minik Evcil Hayvanlar Parkı ise çocukların hiç ayrılmak istemediği güzelliğe sahip.

Kendileri için dev şişme oyuncakların kurulduğu yeşil alanlarda ise sınırsız oyun zevkini yaşayarak bir oyuncaktan bir başka oyuncağa koşturan çocuklar, doyasıya eğlenebiliyorlar.

- “90’LAR PARTİSİ” YARIN

Festivalde yarın (21 Haziran-Cuma) 90’lar Partisi’nde Burak kut, Çelik, Ferda Anıl Yarkın, Sibel Alaş, Reyhan Karaca, Harun Kolçak, Eda-Metin Özülkü Ankaralılarla buluşacak.