Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜK ANKARA FESTİVALİ'NDE KAN BAĞIŞI

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen Büyük Ankara Festivali; konserlerin, ucuz alışverişin, birbirinden değişik aktivitelerin, rekortmenlerin gösterilerinin yanı sıra kan bağışı gibi oldukça anlamlı dayanışmaların da adresi oluyor.

28 Haziran 2013 Cuma 00:00
BÜYÜK ANKARA FESTİVALİ'NDE KAN BAĞIŞI

-FESTİVAL ALANINDA KURULAN KIZILAY KAN MERKEZİ’NDE, HER GÜN YAKLAŞIK 50 KİŞİ KAN BAĞIŞINDA BULUNUYOR 

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen Büyük Ankara Festivali; konserlerin, ucuz alışverişin, birbirinden değişik aktivitelerin, rekortmenlerin gösterilerinin yanı sıra kan bağışı gibi oldukça anlamlı dayanışmaların da adresi oluyor.

Atatürk Kültür Merkezi (AKM) alanı içinde kurulan yüzlerce stantta adeta yok yok.

Tanıtımlardan, alışverişe, yeme içmeden, yardımlaşma örneklerinin sergilendiği pek çok stant, festival alanında festival_kizilay_28062013_BAR_7440.JPGziyaretçilerini karşılıyor. Bu yardımlaşma ve dayanışmanın en anlamlı standını ise alanda kurulan Kızılay Kan Bağış Merkezi oluşturuyor. Festivalin en önemli çadırlarından biri olan Türk Kızılayı Ankara Kan Bağış Merkezi’ne, Festival’e gelen duyarlı ziyaretçiler kan bağışlayarak, hastaların da unutulmaması gerektiğinin önemini gösteriyorlar.

-HER GÜN 50 KİŞİ

Ankara Kan Bağış Merkezi Festival Standı Sorumlusu Dr. İlhami Şenol, Festival başladığından buyana her gün ortalama 50 vatandaşın kan bağışında bulunduğunu belirterek, geçen yıllarda da merkez olarak festival alanında bağışçılardan kan aldıklarını ifade etti.

Böylesine büyük ve önemli bir festivalin içinde sağlık çalışanları olarak yer almaktan oldukça memnun olduklarını ifade eden Dr. Şenol, “İnsanların yoğun olarak bulunduğu alanlarda bağışlar da daha çok olmaktadır.  Sadece insan bedeninde üretilen ve yerini başka hiçbir şeyin dolduramadığı kanın bağışlanması oldukça önemlidir. Buna aracılık eden herkese teşekkür ederiz” dedi. 

Dr. Şenol, stres atmak, eğlenmek için festivale gelen vatandaşların Kızılay standına uğrayıp bağışta bulunmak için zaman ayırmalarının çok anlamlı ve değerli olduğuna dikkat çekerek, “Türk Kızılayı’nın amacı, ülkemizin herhangi bir yerinde kan ihtiyacı olan hastaların kan bulamamak gibi  bir endişe yaşamasına engel olmaktır ” diye konuştu.

-HERKES BAĞIŞ YAPABİLİR

Her meslek ve yaş grubunda vatandaşın kan bağışında bulunabileceğini söyleyen Dr. Şenol, “Türk Kızılayı olarak bu yıl 1 milyon 800 bin kişiden kan almayı hedefliyoruz. Bu rakamın neredeyse tamamı yaklaştık. Unutulmamalıdır ki en temiz, en güvenilir ve en sağlıklı kan Kızılay tarafından sağlanmaktadır” diye konuştu. 

Ayrıca kan bağışı alırken gerekli testlerin yapıldığını, temiz ve güvenli ortamda kan alındığını vurgulayan Dr. Şenol, herkesi kan bağışında bulunmaya davet etti.  

Kan bağışçılarından 19 yaşındaki öğrenci Mutlu Kuru, “Buraya arkadaşlarımla gelmiştim, başkalarına yardımcı olduğumu düşündüğüm için çok mutluyum” dedi.

Bir diğer kan bağışçısı 48 yaşındaki emekli İsmail Uçar, yıllardır kan bağışında bulunduğunu ifade ederek, “ Festival kapsamında böyle bir çalışmanın olması çok güzel. Çünkü birçok insan nerede kan vereceğini bilmiyor. Burada hem nasıl kan vereceklerini  öğrenmiş oluyorlar hem de bağış yapmanın mutluluğunu yaşıyorlar” diye konuştu.

Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde görev yaptığını ifade eden 22 yaşındaki bir diğer bağışçı Fikret Çelik ise gezmeye geldiği festival alanında Kan Merkezini görünce çok memnun olduğunu ve kan vermek istediğini sözlerine ekledi.

BÜYÜK ANKARA FESTİVALİ'NDE KAN BAĞIŞI
BÜYÜK ANKARA FESTİVALİ'NDE KAN BAĞIŞI
BÜYÜK ANKARA FESTİVALİ'NDE KAN BAĞIŞI
BÜYÜK ANKARA FESTİVALİ'NDE KAN BAĞIŞI
BÜYÜK ANKARA FESTİVALİ'NDE KAN BAĞIŞI
BÜYÜK ANKARA FESTİVALİ'NDE KAN BAĞIŞI
BÜYÜK ANKARA FESTİVALİ'NDE KAN BAĞIŞI
BÜYÜK ANKARA FESTİVALİ'NDE KAN BAĞIŞI