Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyük Ankara Festivalinin En Mutlu Konukları Çocuklar Oldu...

-Atatürk Kültür Merkezi (Eski Hipodrum) Alanında Kurulan Festivalin Yarısını Kaplayan Çocuk Oyun Alanlarından Sevinç Çığlıkları Yükseliyor -Ankara İtfaiyesi’nin Çadırına Kurulan Tırmanış Duvarı Önünde Büyük Kuyruklar Oluşuyor -Başkentli Çocuklar Büyük Ankara Festivali’nde Bulunan Mini Hayvanat Bahçesine İlgisi Büyük

04 Temmuz 2011 Pazartesi 02:49
Büyük Ankara Festivalinin En Mutlu Konukları Çocuklar Oldu...

1.JPGBaşkentlilerin heyecanla beklediği Büyük Ankara Festivali, kapılarını binlerce Ankaralıya açarken festivalin en çok eğlenen konukları çocuklar oldu.

Tatilini Ankara’da geçiren ya da kente konuk olarak gelen vatandaşların, açıldığı dakikadan itibaren büyük ilgi gösterdiği Dördüncü Büyük Ankara Festivali’nde çocuklara yönelik aktivite alanları dolup taşıyor. Atatürk Kültür Merkezi (Eski Hipodrom) Alanının neredeyse yarısını kaplayan ücretsiz lunapark ve şişme oyuncaklar büyük ilgi görürken, Ankara İtfaiyesi çadırındaki tırmanış duvarı önünde uzun kuyruklar oluşuyor. Evcil Hayvanlar Parkı ise çocukların gözdesi…

2.jpg1 Temmuz Cumartesi günü konuklarını ağırlamaya başlayan Büyük Ankara Festivali alanında özellikle çocukların tatili doya doya yaşaması için büyük özen gösterildi. Festival alanının neredeyse yarısını oluşturan, en yeşil alanına çocuklar için toplam 80 adet dev şişme oyuncak, yarışma bölgeleri, sirk, tiyatro sahnesi ve panayırlar kuruldu. İlk günden çok büyük ilgi gören oyun alanından ücretsiz yararlanabilen çocukların mutluluğu hem yüzlerine hem coşku dolu seslerine yansıdı. Bir oyuncaktan bir başka oyuncağa koşturan çocuklar, normalde parayla binebildikleri pek çok lunapark oyuncağına da ücretsiz binme şansı yakaladı.
Özellikle çocuklar tarafından büyük ilgi gören Hayvanat Bahçesi’nde Büyükşehir Belediyesi Keçiören Evcil Hayvanlar Parkı’ndan getirilen çeşitli hayvanlar yer aldı. Fuar alanı içinde yer alan yedi kafeste bulunan Alman Kurdu, midilli, cüce keçi, tavus kuşu, tavuk, civciv, kuğu, papağan, su kuşları,  tavşan, Ankara Kedisi, Çin Kazı, Ankara Keçisi, angut yer alıyor.

3.jpgFestival süresince Başkentli konukları karşılayacak olan sevimli hayvanlar çocuklar kadar büyüklerin de ilgisini çekiyor.
Veteriner hekim denetiminde bulunan hayvanların aşılı ve sağlıklı olduğunu belirten yetkililer bu yıl hayvanat bahçesinin değişik türlerle zenginleştirildiğini söylediler.

ANKARA İTFAİYESİ TIRMANIŞ DUVARI

Büyük Ankara Festivali, Büyükşehir Belediyesi birimlerini de halkla buluşturuyor. En çok ilgi gören birimlerden Ankara İtfaiyesi çadırında bulunan yapay tırmanış duvarı önünde ise uzun kuyruklar oluşuyor.  Sadece çocukların faydalanabildiği yapay duvar, uzman İtfaiye erleri gözetiminde heyecanlı bir deneyim yaşatıyor. Emniyet önlemleri alınarak, güvenlikli bir şekilde yapılan tırmanış sonrası çocuklar yeni bir spor dalıyla da tanışmış oluyor.