Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyük Ankara Sirki Bayramın 3. Günü Başlıyor…

-Ankara Büyükşehir Belediyesi Büyük Ankara Sirki, Başkentlilere Çifte Bayram Coşkusu Yaşatacak -Başkentlilerin Doyamayacakları Gösterilere Sahne Olacak Sirk, İlk Gösterisini Bayramın 3. Gününe Denk Gelen 18 Kasım Perşembe Günü Saat 14.00’da Aski Kapalı Spor Salonu’nda Yapacak -70 Kişilik Dev Kadrosuyla Toplam 75 Gösteri Gerçekleştirecek Olan Büyük Ankara Sirki, Cumartesi-Pazar Günleri Saat 14.00 ve 18.00’da, Ayrıca Pazartesi Hariç Hafta İçi Her Gün de 13.00’da Okullara Gösteriler Sunacak

15 Kasım 2010 Pazartesi 06:36
Büyük Ankara Sirki  Bayramın 3. Günü Başlıyor…

 1.JPG
Hava akrobatları, ip cambazları, Tibet öküzü, dağ koyunu, ayı, köpek gösterileri, motorlu küre, palyaçolar… Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı’nda Başkentlileri Büyük Ankara Sirki’nde buluşturarak çifte bayram yaşatacak. 12. kez Ankaralılara sahnesini açacak olan Büyük Ankara Sirki, Kurban Bayramı’nın 3. gününe denk gelen 18 Kasım Perşembe günü saat 14.00’da, Karşıyaka’daki ASKİ Kapalı Spor Salonu’nda gösterilerine başlıyor.
Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, sirk gösterilerini izlemek isteyen Ankaralılar için kentin çeşitli bölgelerinden ASKİ Spor Salonu’na ücretsiz otobüs seferleri düzenledi.
 Ankaralı çocukların ve ruhu çocuk kalanların vazgeçemedikleri, eksiksiz bir organizasyon ve dev bir kadroyla oluşturulan Ankara Büyükşehir Belediyesi Büyük Ankara Sirki, her yıl bir başka yenilikle izleyenlerinin karşısına çıkıyor.
 Sirklerin renkli dünyasını kaçırmayanlar için bu yıl ilk kez Amerikan Kalso adı verilen dönen makas gösterisi, motorlu küre, 16 köpeğin eşsiz gösterisi ile büyüleyici şovlar Başkentlileri bekliyor. Her Cumartesi-Pazar saat 14.00 ve 18.00’de iki kez ayrıca Pazartesi hariç hafta içi her gün saat 13.00’de okullara gösteri sunmaya hazırlanan Büyük Ankara Sirki, Ocak ayı ortasına kadar Başkentlilerin gönüllerini fethedecek.
Ankaralıların, gösterilere sorunsuz ulaşabilmeleri için ücretsiz düzenlenen otobüs seferleri aynı şekilde hafta içi gösteriye katılan okullar için de geçerli olacak. Okullarından otobüsle alınacak olan öğrenciler yine okullarına ücretsiz otobüs seferleriyle teslim edilecek.
Ankara Büyükşehir Belediyesi BELYA şirketi tarafından organize edilen Büyük Ankara Sirki’nin artık gelenekselleştiğini   ifade eden BELYA Genel Müdürü Avni Kavlak, “Kurban Bayramı ve sonrası için Ankaralılara eğlenceli bir gösteri hazırladık. Özellikle çocuklarımız çok eğlenecek” dedi.

2.jpg
Sirkin Rusya’dan gelen 70 kişilik bir kadroyla 75 gösteri gerçekleştireceğini açıklayan Kavlak,  sanatçıların iki saat boyunca Başkentlilere keyifli dakikalar yaşatacağını ifade etti.

OTOBÜS HAREKET NOKTALARI

Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, sirk gösterilerini izlemek isteyen Başkentliler için kentin çeşitli noktalarından ASKİ Spor Salonu’na gösteri saatlerinden 1 saat önce ücretsiz otobüs seferleri düzenledi. Buna göre otobüslerin hareket noktaları şöyle:

1- Demetevler Metro Hastane Durağı
2- Demetevler Parkı önü / Hacegan
3- Etlik Hareket Noktası Osmanlı İş Merkezi
4- Keçiören Aktepe Hareket Noktası
5- Ufuktepe Hareket Noktası
6- Keçiören Gazino
7- Hüseyingazi Kültür Merkezi
8- Güneşevler Hareket Noktası
9- Pursaklar Belediye önü
10- Siteler İtfaiye önü
11- Batıkent Vedat Dalokay Parkı önü
12- Şentepe Yükseltepe Hareket Noktası
13- Ege Mahallesi Hareket Noktası
14- Mamak Mutlu Hareket Noktası
15- Kayaş Hareket Noktası
16- Saimekadın Park yanı
17- Kıbrıs Köyü Hareket Noktası
18- Ulus eski Meclis önü
19- Seyranbağları Lisesi yanı
20- Dikmen Keklik Pınarı Hareket Noktası
21- Balgat 100. Yıl otobüs durakları
22- Kızılay Zafer Çarşısı önü
23- Sincan Hareket Noktası
24- Sincan Fatih Tuğra anıtı önü
25- Etimesgut Atatürk Çeşmesi önü
26- Eryaman Hareket Noktası
27- Gölbaşı Belediye önü
28- Örnek Hareket Noktası / Çinçin
29- Altınpark Hareket Noktası