Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR 2014 ÇOCUĞU SÜNNET ETTİRİYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin “Sünnet Organizasyonu” kapsamında bu yıl 2014 çocuk sünnet ettiriliyor. Sincan’da özel bir hastanede hijyenik koşullarda sünnet işlemi gerçekleştirilirken, başvuruların kabulü de sürüyor.

02 Temmuz 2014 Çarşamba 16:09
BÜYÜKŞEHİR 2014 ÇOCUĞU SÜNNET ETTİRİYOR

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SOSYAL HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI TARAFINDAN GELENEKSEL OLARAK HER YIL DÜZENLENEN SÜNNET ŞÖLENİNİN HAZIRLIKLARI BAŞLADI

-2014 ÇOCUĞUN SÜNNET İŞLEMLERİ SİNCAN’DA ÖZEL BİR HASTANEDE HİJYENİK KOŞULLARDA GERÇEKLEŞTİRİLİRKEN, BAŞVURULARIN KABULÜ DE SÜRÜYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin “Sünnet Organizasyonu” kapsamında bu yıl 2014 çocuk sünnet ettiriliyor. Sincan’da özel bir hastanede hijyenik koşullarda sünnet işlemi gerçekleştirilirken, başvuruların kabulü de sürüyor.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen sünnet organizasyonu, kayıtlara ve toplu_sunnet_2014-1.jpgcerrahi işlemlere başladı.

Sosyal belediyecilikte öncü olan Büyükşehir Belediyesi, dar gelirli ailelerin dert ve sıkıntılarına ortak olarak onları bir nebze olsun rahatlatmak için projelerine devam ediyor. Bu kapsamda düzenlenen ve geleneksel hale gelen sünnet organizasyonu da başladı. Uzman doktorlar, lokal anestezi yöntemi ile hijyenik, sağlıklı ve tam teşekküllü özel bir hastanede dar gelirli ailelerin çocuklarının sünnet işlemlerini gerçekleştiriyorlar.

İhtiyaç sahibi ailelerin sünnet ihtiyaçlarının karşılanması için tamamen ücretsiz olarak yapılan sünnet organizasyonuna bir yenisini daha eklediklerini belirten Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Adnan Şeker, “Başkanımız Melih Gökçek öncülüğünde 20 yıl önce başladığımız sosyal belediyecilik hizmetlerini aynı duyarlılıkla sürdürmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu kapsamda da 2014 yılında da hedefimiz 2014 çocuğumuzu sünnet ettirmek” dedi.

-UZMAN DOKTORLAR EŞLİĞİNDE SÜNNET

Büyükşehir Belediyesi, sünnet organizasyonunda çocukların ve ailelerin tüm konfor ve sağlığını düşünüyor. Ulaşım imkanı olmayan ailelerin ücretsiz olarak hastaneye ulaşmasına olanak sağlanıyor. Sünnet için sabahın erken saatlerinde hastaneye gelen aileler, önce kayıt oluyorlar.

  Kayıtları yaptıran aileler, Büyükşehir Belediyesi tarafından hediye edilen sünnet gömleklerini çocuklarına giydirerek sıralarını bekliyorlar.

Bu aşamada çocukların korku ve endişe duydukları da düşünülerek, yüz boyama gibi eğlenceli anlar yaşanıyor. Sünnet olacak çocuklar sevilen çizgi film karakterlerinin figürleri ellerine ve yüzlerine çizilirken hem sıralarını bekliyorlar hem de ortama ısınıyorlar. Sırası gelen çocuklar, daha sonra birer birer içeri alınarak anestezi işlemleri gerçekleştirildikten sonra alanında uzman doktorlar tarafından sünnet edilerek, erkekliğe ilk adımı atıyorlar.

-AİLELERDEN BAŞKAN GÖKÇEK’E TEŞEKKÜR

Ücretsiz olarak sünnet edilen çocukların yakınları; “Her zaman elimiz ayağımız sesimiz olan Büyükşehir Belediyesi’ne ve Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e teşekkür ederiz” dediler. Çocukları sünnet olan aileler “2014 yılında 2014 çocuk” sünnet organizasyonu ile ilgi şunları söyledi:

ZEHRA ÇETİN:

“Oğlum erkekliğe ilk adımı atıyor. Bu önemli günde bizi yalnız bırakmayan ve gerekli tüm desteği sağlayan Büyükşehir Belediyesi’ne ve Melih Bey’e böyle bir organizasyon için çok teşekkür ederiz.”

İLHAMİ ALP:

“Evladımız erkekliğe ilk adımı atıyor. Şu anda ikimiz de çok mutlu ve heyecanlıyız. Allah’ın izniyle sünnet olacak. Büyükşehir Belediyesi de bu konularda maşallah insanlara her türlü yardımı yapıyor. Sağolsun başkanımız böyle bir iyilikte bulundu ve devamı da gelir inşallah. Başkan Gökçek, yaptığı her işte bir numara ve yapacağı diğer işlerde de bir numara olacaktır. Allah yolunu açık etsin.”

MUAMMER KÜÇÜK:

  “Öncelikle Başkanımız Melih Gökçek’e şükranlarımı sunuyorum. Halkının menfaatleri ve isteklerini yerine getirdiği için Allah razı olsun. Yaptığı sosyal yardımlar için çok teşekkür ediyorum.”