Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR AEP EĞİTİCİ EĞİTİMİ BAŞLADI

Büyükşehir Belediyesi’nin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İle Yürüttüğü 5 Günlük “Aile Eğitim Programı Eğitici Eğitimi” Konferans Salonu’nda Düzenlenen Açılış Töreni İle Başladı

07 Ocak 2013 Pazartesi 00:00
BÜYÜKŞEHİR AEP EĞİTİCİ EĞİTİMİ BAŞLADI

Büyükşehir Belediyesi’nin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İle Yürüttüğü 5 Günlük “Aile Eğitim Programı Eğitici Eğitimi” Konferans Salonu’nda Düzenlenen Açılış Töreni İle Başladı

Sosyal Hizmetler ve sosyal projelerde Türkiye’ye örnek olan, ulusal ve uluslar arası pek çok ödül alan Büyükşehir Belediyesi, toplumun en küçük yapı taşı “aile”yi güçlendirmeye ilişkin büyük bir projeye daha ev sahipliği yapıyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile ortaklaşa yürütülen “Aile Eğitim Programı Eğitici Eğitimine” ev sahipliği yapan Büyükşehir Belediyesi, Konferans Salonu’nda 5 günlük sertifika programı yürütüyor.

DNR_9419.jpg

Eğitim programının açılış töreni, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Ömer Bozoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kamil Kılıç, Genel Sekreter Yardımcısı Balamir Gündoğdu ile bürokratlar ve eğitici eğitimi alan uzmanlar katıldı.

Açılış konuşması yapan Genel Sekreter Kamil Kılıç, “Başkanımız Melih Gökçek ve eşi Nevin Gökçek, ailenin birleştirilmesi ve güçlendirilmesi noktasında bizlere her türlü desteği vermektedir. Biz de aile bireylerinin birbiriyle daha uyumlu bir şekilde yaşamalarını, kent içerisinde işlenen suç oranlarını en asgariye indirmeyi amaçlayan çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu yeterli midir? Değildir elbet. Bundan sonra da Bakanlık, Milli Eğitim ve Emniyet ile çalışmalarımızı daha etkin bir şekilde devam ettireceğiz. Kimsenin huzursuz yaşamaması için, mutlu aileler oluşturulması için gayret edeceğiz” diye konuştu.

Projenin geç kalınmış bir çalışma olduğunu belirten Kılıç, “Yuvaların birleşmesini, hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Sizleri tebrik ediyorum. Sizler başkalarına aktaracaksınız, başkaları da başkalarına aktaracak, bir sevgi toplumu oluşturulacak” dedi.

    Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Ömer Bozoğlu ise konuşmasında Eğitici Eğitiminin ikincisini Ankara’da başlatmış olmanın gurunu yaşadıklarına dikkat çekerek, şunları söyledi:

    “ Öncelikle Ankara Büyükşehir Belediyemizi ve Bakanlığımızdan eğitime katılan değerli formatörlerimizi bu gayretli çalışmalarından dolayı kutluyorum. Büyükşehir Belediyemize, bu çalışmaların her aşamasında bizlerle birlikte olmasından ve kapılarını sonuna kadar açmış olduklarından dolayı ayrıca teşekkür ediyorum.

    Eğer biz Mamak’taki gecekondudaki bir ailenin hayatına bu eğitimlerimiz ile olumlu bir katkı sağlayabiliyor veya Çankaya’daki ailemizin hayatına olumlu bir katkı sağlayabiliyorsak o zaman biz diyoruz ki uygulanan politikalar hedef kitleye ulaşmıştır ve ulaşmaya devam ediyor ve bu süreçle hızla devam etmelidir diyoruz.”