Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI GÖKÇEK:

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, sanayici esnafı ile yapılan işbirliği sayesinde Ankara’da yüz binlerce kişiye iş imkanı sağladıklarını söyledi.

13 Ocak 2014 Pazartesi 13:27
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI GÖKÇEK:

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI GÖKÇEK: “SANAYİCİ ESNAFI İLE YAPTIĞIMIZ işbirliği sayesinde Ankaralıları iş sahibi yapıyoruz”  

-“İSKİTLERDEKİ OTO SANAYİCİLERİNİN HEPSİ EN SONUNDA ORADAN KALKACAK BAŞKA ÇARESİ YOK. MÜCADELE ETTİĞİMİZİ BİLMENİZİ İSTİYORUM”

“EN BÜYÜK İSTEKLERİNİZDEN OLAN ŞAŞMAZ YOLU NİHAYET RAHATLADI”

BAR_6371.jpgBüyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, sanayici esnafı ile yapılan işbirliği sayesinde Ankara’da yüz binlerce kişiye iş imkanı sağladıklarını söyledi.

Ankara Oto Sanatkarları Esnaf Odası’nın 38. Olağan Genel Kurul Toplantısı’na katılarak bir konuşma yapan Başkan Gökçek, Büyükşehir Belediyesi ile sanayici esnafının gerçekleştirdiği işbirliği sayesinde Ankara’da işsizliğin bittiğini ifade ederek, sanayi bölgelerine yapılan yatırımlara değindi.

-SANAYİ BÖLGELERİNE İSTİHDAM KARŞILIĞI ALT YAPI DESTEĞİ

İvedik Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulma aşamasında, bölge esnafından gelen altyapı isteğini yerine getirdiklerini belirten Başkan Gökçek, yaşanan süreci şöyle anlattı:

İvedik Organize Sanayi kurulduğunda, arkadaşlarla bir araya geldik. Benden altyapıyı yapmam istendi. ‘Ne kadar sürede parasını verirsiniz?’ dedim. ‘2 senede veririz’ dediler. Ben de dedim ki ‘2 yılda vermeyin. Ben size bu alt yapıyı yapayım, siz yerleşin ondan sonra ödemeye başlayın, faiz de vermeyin, 8-10’a bölelim. Kabul ettiler şimdi 120 bin civarında kişi oradan ekmek yiyor.”

Sanayi bölgelerine desteğinin bununla da sınırlı kalmadığını Akyurt, Hasanoğlan ve Kazan Sanayi Bölgeleri’ndeki esnafla da toplantılar düzenleyerek, istihdam sözü karşılığında alt yapı desteği sağladıklarını anlatan Başkan Gökçek, “Kazan’da bugün istihdam edilen işçi sayısı 20 binleri geçti. Akyurt’ta 8 ile 10 bin arası yeni istihdam oldu. Hasanoğlan’da istihdam sayısı 6 binlere vardı” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin sanayi bölgelerine verdiği desteğin son örneğinin de organize sanayi bölgeleri ile imzalanan bir protokol olduğunu ifade eden Başkan Gökçek, “8 tane organize sanayi bölgesiyle oturduk, onlarla da anlaşma yaptık. Desteğimize karşılık 30 bin istihdam vaadinde bulundular, ama ‘inşallah 50 bin olacak’ denildi” diye konuştu. .

Konuşmasında Büyükşehir Belediyesi’nin kadınlara yönelik örnek çalışması BELMEK’lere de değinen Başkan Melih Gökçek, bu kurslar sayesinde 220 bin hanımın meslek sahibi olduğunu kaydederek, “Bunların bir kısmı sanayide, bir kısmı ticarette, bir kısmı ise evinde çalışıyor. Bu gayretlerle görüyorsunuz ki elbirliğiyle 500 bin Ankaralı iş sahibi oldu” dedi.

-“KALİFİYE ELEMAN İÇİN BELTEK KURSLARI”

Sanayicilerden, kalifiye iş gücüne sahip olunması için işe alınacak personellerin Büyükşehir Belediyesi ile Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi işbirliğinde düzenlediği BELTEK Kurslarına gönderilmesini de isteyen Başkan Gökçek, “Bu kurslar istediğiniz her branşta eğitim verebiliyor… Biz BELTEK kurslarında ücret almıyoruz. Oto elektrikçiliği mi, tamiratı mı, hangi konuda istiyorsanız her türlü eğitimi bedava olarak 3 ay süre ile verebiliyoruz. Gelin işbirliği yapalım. Burada seçilecek yeni yönetim gelsin hemen işbirliği yapalım. Böylece çok şikayet ettiğiniz ara eleman ihtiyacınızı BELTEK Kurslarından mezun olacaklarla rahatlıkla karşılayabilirsiniz” diye konuştu.

“Türkiye’de özellikle Ankara’da işsizlik yok. İşini beğenmeyen çok” diyen Başkan Gökçek’in bu sözleri genel kurula katılanlar tarafından uzun süre alkışlandı. Gökçek, BELTEK Kurslarından senede 10 bin mezun verildiğini, bu sayının kurulduğu günden bu yana 120 bine ulaştığını da sözlerine ekledi.

- ANKARA’DA TRAFİKTEKİ ARAÇ SAYISI 20 YILDA 5 KAT ARTTI-

Oto sanayi esnafına yönelik konuşmasına Başkent’teki araç sayısının ilk belediye başkanı olduğunda 350 bin olduğunu kaydederek devam eden Başkan Gökçek, bu sayının bugün 1,5 milyona ulaştığını söyledi. Bu gelişmenin oto sanayi bölgelerini geliştirdiğini anlatan Başkan Gökçek, Başkent’te yapılan yol çalışmalarına ilişkin istatistiki bilgiler vererek, yeni yapılan bulvarlardan, köprülerden, köprülü kavşaklardan, viyadüklerden, son teknoloji yollardan ve diğer ulaşım hizmetlerden bahsetti. Ankara’nın dört bir tarafındaki yol çalışmalarını anlatan Başkan Gökçek, “Merkezde 2. alternatif yol olmadığı için çaresizlik ortaya çıkıyor. Bunun da çaresi tünel yollar. Önümüzdeki dönemde de tünel yollar bizim için alternatif olarak ortaya çıkacak” dedi.

-OTO SANAYİCİLERİNE MÜJDELER

Oto sanayi esnafının talep ve isteklerine ilişkin de açıklamalarda bulunan Başkan Gökçek, “Biliyorum özellikle hala İskitlerdeki oto sanayicilerinden şikayetiniz var. Bizim zabıta ekiplerinin orada yazdıkları cezanın haddi hesabı yok, devamlı olarak mahkemedeyiz. Bu konuda da her zaman odalarla işbirliği halinde olduk. Şimdi orada arkadaşlarımız belli birtakım kamulaştırmalar yaptılar. MİA (Merkezi İş Alanları) Projesi organizasyonun başlaması ile oradaki esnafın tamamen gitmesi mümkün olacak” diye konuştu.

Bölgede tutulan zabıtlara rağmen, sürekli mahkemelerle uğraşıldığını anlatan Başkan Gökçek, “Büyük bir kısmını kaldırdık, zannediyorum 15 civarında böyle devam eden yer var. En sonunda kalkacak, başka çaresi yok, mücadele ettiğimizi bilmenizi istiyorum” dedi.

İstek ve taleplerin değerlendirilerek, yapılan çalışmalara ilişkin bilgiler vermeye devam eden Başkan Gökçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bir sorununuz daha vardı Şaşmaz…Yol işini bitirdik ama orda meydana gelen gecikmenin sorumlusu ben değilim. Biz orada 2 sefer ihalemizi yaptık. Geçmiş yıllarda ikide bir önümüzü kesen Çankaya Belediyesi ve Mimarlar Odası’nın açtığı mahkeme kararları var. Yeni yapılacak olan Şaşmaz’ın önü dahil, yeni açmış olduğumuz Ankara Bulvarı dahil burayı mahkeme kararları ile engellediler.”

Bölgedeki kamyoncularla ilgili şikayetlere ilişkin de müjdeli haberler veren Başkan Gökçek, “Oradaki, kamyoncuları istemiyorsunuz biliyorum. Seçimden sonra kamyoncuları da mağdur etmeden onlara imkanlar sunarak bir yere yerleştirerek bu sıkıntınızı da gidereceğiz.  Bir de orada kaldırım sorunu olduğunu söylediler, havalar ısındığında o sorunu da çözeriz” dedi.

            Başkan Gökçek konuşmasını Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı süren ve Ankara’da turizmi patlatacak olan ANKAPARK  ve İnanç Müzesi Projelerine ilişkin de bilgiler vererek, “Bu da sizin işlerinizin artmasında önemli olacak düşüncesindeyim” sözleriyle tamamladı.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI GÖKÇEK:
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI GÖKÇEK:
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI GÖKÇEK:
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI GÖKÇEK:
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI GÖKÇEK: