Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek:

“KUZEY ANKARA PROJESİ’NDE KURA ÇEKİLİŞİ İLE DAĞITILAN KONUTLARDA BAHÇE KATINI ÇEKEN HAK SAHİPLERİ İÇİN YENİ KONUTLAR YAPILACAK” “SAYIN BAŞBAKANIMIZA KONUYU AÇTIM VE BAŞBAKANIMIZ DA BAHÇE KATINI ÇEKEN HEMŞEHRİLERİMİZE YENİ BİNALAR YAPILIP, YENİ KONUT TAHSİS EDİLMESİNİ UYGUN GÖRDÜ” -“YENİ KONUTLAR ALTINDAĞ BÖLGESİ’NDE YAPILACAK”

09 Şubat 2012 Perşembe 08:41
Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek:

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi 1. Etap’ta kura çekilişi ile dağıtılan konutlarda bahçe katını çeken hak sahiplerine yeni konutlar yapılacağı müjdesini verdi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ında katılımıyla 20 Ocak 2012 tarihinde noter huzurunda konut kuralarının çekim töreni gerçekleştirildiğini ifade eden Başkan Gökçek, çekilişte şansına bahçe katı çıkan hak sahipleri için Altındağ Bölgesi’nde yeni binaların yapılması kararı aldıklarını söyledi.
Kızılay-Çayyolu, Sincan-Batıkent Metro Yapım Sözleşmesi imza töreni öncesi gazetecilerin sorularını cevaplandıran Başkan Gökçek, konuyu Başbakan Erdoğan ile istişare ettiğini dile getirerek, “Kura sonucu en alt katı, yani bahçe katını çeken vatandaşlardan gelen talep sonucu, konuyu Başbakanımızla görüştüm. Kendisinin de verdiği talimat doğrultusunda söz konusu yerlerden konut çeken hemşerilerimize Altındağ bölgesinde yeni binalar yapıp, konut tahsisinde bulunulmasına karar verdik” dedi.
Bir gazetecinin “neden daha önce böyle bir karar alınmadığına” ilişkin sorusuna ise Başkan Gökçek, “Kura sonucu bazı dairelerin arka cephede çıkmış olması, bizi bu noktada, böyle düşündürdü ve bu kararı almamıza neden oldu. Boşalan daireler satılacak. Oralar da boş durmaz, hemen satılır” diye cevap verdi.
Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm 1. Etap hak sahibi konutları kura çekilişinin ardından, kurada bahçe katı çeken vatandaşların taleplerinin dışında bu durumun bazı kesimlerce suiistimal edildiğini söyleyen Başkan Gökçek, “Üzülerek bildiriyorum, aldığımız yeni kararla CHP’li milletvekillerine de şov yapma imkanı kalmadı. Kendilerine artık yeni bir oyuncak bulmaya çalışırlar” diye konuştu.

-EYMİR İÇİN ANKET YAPILACAK
Bir gazetecinin Eymir Gölü’nün halka açılıp açılmayacağına ilişkin sorusuna da “Havalar ısındıktan sonra Eymir ile ilgili anket yapacağız” cevabını verdi. Dikmen’deki hak sahibi olmayanların gecekondularının yıkımına ilişkin olarak da “havaların ısınmasını” beklediklerini kaydeden Başkan Gökçek, “Burada da CHP’lilerin şovunu engelledik. Yıkım için net bir tarih yok. Havalar ısındığı zaman yıkımlar başlayacak” dedi.