Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir Belediye Başkanı GÖKÇEK, Mamak’ta Süren Çalışmaları Anlattı, Yapılacak Projelere İlişkin Bilgi Verdi:

“YENİ OTOBÜS TERMİNALİ ÖNÜMÜZDEKİ YIL BÖLGEDE HİZMETE AÇILACAK, 2 YIL İÇERİSİNDE DE YENİ MAMAK’TA YAKLAŞIK 5 BİN KONUT YÜKSELECEK”

06 Şubat 2012 Pazartesi 09:20
Büyükşehir Belediye Başkanı GÖKÇEK, Mamak’ta Süren Çalışmaları Anlattı, Yapılacak Projelere İlişkin Bilgi Verdi:

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Mamak’ta yapımı süren çalışmaları anlattı, yapılacak projelere ilişkin de bilgi verdi.
Son 3 yıl içerisinde Mamak’a yapılan toplam yatırımın 500 milyon lira olduğunu kaydeden Başkan Gökçek, önümüzdeki iki yıl içerisinde Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında da yaklaşık 5 bin konutun bölgede yükseleceğini kaydetti.
AK Parti Mamak 4. Olağan İlçe Kongresi’ne katılan Başkan Melih Gökçek, alkışlar ve sloganlar eşliğinde çıktığı kürsüden Mamaklılara müjdeli haberler verdi. Büyükşehir Belediyesi tarafından son 3 yılda Mamak’ta gerçekleştirilen çalışmaları anlatarak sözlerine başlayan Başkan Gökçek, “Mamak’a son 3 yıl içerisinde toplam 258 kilometre alt yapı yaptık. Ayrıca 20 kilometre dev ishale hattı döşedik. Hasanoğlan ve Lalahan’daki atık su arıtma tesislerini bitirdik. Sadece alt yapı için 3 yıl içerisinde Mamak’a yatırdığımız para, eski parayla 58 trilyon lira” dedi.

-TOPLAM YATIRIM 500 MİLYON LİRA

Mamak’a yine 3 yıl içerisinde toplam 18 bin metrekarelik 4 adet park yapıldığını, 12 bin 608 adet ağaç dikildiğini ve 69 kamu kuruluşu, cami ve okul bahçesinin çevre düzenlemelerini ücretsiz olarak gerçekleştirildiğini anlatan Başkan Gökçek, “bölgeye ulaşım için 100 tane doğalgazlı otobüs daha ilave ettik” diye konuştu.
Büyükşehir Belediyesi’nin Mamak’ta son 3 yılda yapmış olduğu yatırımları sayısal verilerle anlatmaya devam eden Başkan Melih Gökçek, 25 kilometre yeni yol açıldığını ve bölgeye toplam 1 milyon 172 bin ton asfalt döküldüğünü kaydederek, sosyal faaliyetler konusundaki verileri de Mamaklılarla paylaştı. Başkan Gökçek,  “Mamak’a 3 yıl içerisinde yapmış olduğumuz yatırım miktarı 500 milyon lira” dedi.

-“YENİ MAMAK’TA YAKLAŞIK 5 BİN KONUT YÜKSELECEK”

Yeşilbayır Alt Geçidi’nin bittiğini söyleyen ve Kayaş Alt Geçidi’nin de önümüzdeki yıl yapılacağı müjdesini veren Başkan Gökçek, Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi’ndeki çalışmalara ilişkin de şunları söyledi:
 “Mamak’ın en önemli projelerinden birisi Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi. Şu ana kadar anlaşma yaptığımız gecekondu sayısı 4 bin 323, yıkılan gecekondu sayısı 2 bin 115.  Yıkılan gecekondular karşılığı 941 aileye Belediye’nin Esentepe’de yapmış olduğu lojmanları verdik, geçici olarak orada kalıyorlar.
Belediyemiz adına 1 milyon 155 bin metrekarelik alan tescil edildi. Bu bölge içerisinde imar faaliyetleri başladı. İnşallah kısa zaman içerisinde Mamak’ta çok büyük binaların yeniden yükselmeye başladığını göreceksiniz. Şu ana kadar yaptığımız ve yapılmakta olan konut sayısı 1100. Sadece yeni Mamak bölgesine şu ana kadar harcanan para 221 trilyon lira.
İnşallah bu sene içerisinde Doğukent’te de büyük bir faaliyet başlıyor. Eskişehir Yolu’nda Armada’nın karşısındaki çelik yapıyı 3500 konut karşılığı ihale ediyoruz. Bu konutlar yeni Mamak’a yapılan konutlara ve Doğukent bölgesindeki konutlara karşılık olarak harcanacak ve Mamaklılara dağıtılacak. 2 sene içerisinde inşallah bu da bitecek. Yeni Mamak Projesi’nde de yaklaşık 5 bin konut yapılacak. Ayrıca bu bölgeye dev rekreasyon alan çalışmalarına da önümüzdeki yıl başlanacak. Böylece eski Çöplük bölgesinde modern bir kent doğacak.”
Eski Mamak Çöplüğü’nün olduğu alanın da Golf Kulübü ve Tenis Kulübü’ne verilmek suretiyle 2 sene içerisinde Ankara’nın en güzel ve en yeşil alanı haline geleceğini ifade eden Başkan Gökçek, “Mamak’ta Çöplük sorunu çözüldükten sonra dikkat ediyorsanız etrafında mükemmel bir yapılaşma başladı. Özellikle İKEA ve NATA VEGA’nın gelmesiyle büyük bir hayat ortaya çıktı” dedi.

-YENİ TERMİNAL MAMAK’TA

 Önümüzdeki yıl, Başkent’in 5 girişine 5 kapı projesi kapsamında Samsun Yolu üzerine büyük bir giriş kapısı yapılacağını anlatan Başkan Gökçek, bölgeye yapılacak olan otobüs terminaline ilişkin olarak da “Artık Ankara’nın terminali şehrin merkezinden çıkıyor, hemen eski çöplüğün karşı tarafındaki 115 bin metrekare alanda bulunan ve eskiden doğu terminali diye adlandırılan yere taşınıyor. Artık Ankara Otobüs Terminali , sanırım önümüzdeki yıl ortalarından itibaren burada hizmete girmiş olacak” diye konuştu.
 Ulaşım konusunda da 250 yeni körüklü ve doğalgazlı otobüsün de bu yıl içerisinde hizmete gireceği müjdesini veren Başkan Gökçek, 50. Yıl Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında da bölgedeki vatandaşların binalarını kendileri yapmaları için müsaade vereceklerini söyledi. Ortaköy Mezarlığı’nın da içerisindeki çalışmaların tamamlandığını ve modern bir cami yapımının ardından da bu yıl içerisinde hizmete gireceğini anlatan Başkan Gökçek, tüm bu çalışmaların ardından 2 sene sonra yeni Mamak’ın ortaya çıkmış olacağını ifade etti.