Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir Belediye Başkanlığı,Görevden Alınan Belbeton A.Ş. Yöneticileri Hakkında Savcılığa Suç Duyurusunda Bulundu

21 Mart 2010 Pazar 03:54
Büyükşehir Belediye Başkanlığı,Görevden Alınan Belbeton A.Ş. Yöneticileri Hakkında Savcılığa Suç Duyurusunda Bulundu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, BELBETON A.Ş’nin görevden alınan yöneticileri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Merkezi’nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklama şöyle:
“Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nca verilen talimat üzerine, belediye şirketi olan BELBETON A.Ş.’nin taşeron firmalara yaptırdığı yapım işleri ve malzeme alımları müfettişler tarafından incelenmiştir.
Yapılan inceleme neticesinde, BELBETON A.Ş.’nin taşeron firmalarından 8’ine toplam 3.100.000,00 TL usulsüz ödeme yaptığı tespit edilmiş, yapılan bu usulsüz ödemelerin bir kısmı ödeme tarihleri dikkate alınarak yasal faizleri ile birlikte tahsil edilmiş, bir kısmı için ise alacak davası açılmasına karar verilmiştir.
Yapım işlerindeki usulsüz ödemelerde sorumluluğu bulunduğu tespit edilen, BELBETON A.Ş. eski Genel Müdürü İsmail Hakkı Temizkök, BELBETON A.Ş. eski koordinatörü Osman Yanıkkaya ve eski Yönetim Kurulu Başkanı Murat Doğru ile alt yüklenici bir firma hakkında, BELBETON A.Ş.’nce,  4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu’nun 27’nci maddesi ile Yapım İşleri Genel Şartnamesi’nin 21 ve 26’ncı maddeleri gereği Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştur.
Ayrıca söz konusu usulsüz ödemelerden sorumlu belediye personelinden 23 kişi hakkında da disiplin soruşturması başlatılmıştır.

Mal alımlarına ilişkin yapılan incelemede ise;
Muhtelif tarihlerde yapılan binek aracı alımlarının 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun hükümlerine aykırı olarak yapılması nedeniyle, alımın sorumluları eski Genel Müdür İ.Hakkı Temizkök, eski Ticaret Müdürü Rıdvan Şahin ve eski Mali İşler Müdürü Salih Yurtsever, eski İşletme Müdürü Bekir Yanıkkaya hakkında 4734 sayılı yasanın 60’ıncı maddesi gereğince,  BELBETON A.Ş. tarafından Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştur.
Ayrıca savcılığa suç duyurusunda bulunulan kişilerin görevlerine BELBETON A.Ş. Yönetim Kurulu’nca son verilmiştir.”