Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir Belediye Meclisi…

-Dikmen Vadisi 4. ve 5. Etap’taki Tapu Tahsisli Hak Sahiplerinin Yanısıra Tapulu Hak Sahiplerinin de 3. Etap’tan Kurayla Ev Sahibi Olmaları İçin Karar Alındı

24 Kasım 2010 Çarşamba 06:06
Büyükşehir Belediye Meclisi…

Dikmen Vadisi Son Etap Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje’sindeki tapu tahsisli hak sahiplerine 3. Etap’tan kurayla ev verilmesi kararına, tapulu hak sahiplerinin de eklenmesi kabul edildi.

-Tapulu Hak Sahiplerine de 3. Etap’tan Ev Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Başkent’e ve Başkentlilere ilişkin çeşitli konular görüşülerek karara bağlandı. Daha önce Belediye Meclisi’nin Ekim Ayı toplantısında üyelerce karara bağlanan, “4. ve 5. Etap Dikmen Vadisi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nde tapu tahsisli hak sahiplerine talepte bulunmaları durumunda Dikmen Vadisi 3. Etapta bulunan 93 adet 100 metrekare büyüklüğündeki konutlardan, noter huzurunda yapılacak kura çekimi ile verilmesi” maddesine ek yapıldı. Meclis üyelerine okunan ve Dikmen Vadisi Son Etap Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı’nın Bakanlar Kurulu kararıyla ilan edildiği belirtilen Başkanlık yazısında, bu alanın uygulama esaslarının yeniden belirlendiği kaydedildi. Ekim ayı toplantısında Meclis kararı gereği proje alanında, Büyükşehir Belediyesi ile 100 metrekare konut karşılığı sözleşme imzalayan tapu tahsisli hak sahiplerinin talepleri halinde Dikmen Vadisi 3. Etap’ta üretilen 93 adet 100 metrekarelik konutların, noter huzurunda kurayla belirlenerek, tahsis edilmesi hususunda karar alındığı hatırlatılan yazıda, “Ancak, Dikmen Vadisi Son Etap Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı Kapsamında kalan ve belediyemiz ile konut sözleşmesi yapan tapulu hak sahiplerinin de talepleri halinde Dikmen Vadisi 3. Etap’ta bulunan, 93 adet 100 metrekarelik konutların kura çekilişlerine katılabilmelerine hak tanınması için daha önce alınan meclis kararına ek yapılması da” oy çokluğuyla kabul edildi. Kararla birlikte tapu tahsisli hak sahibine dikmen vadisi 3. Etap’ta üretilen 93 adet konutun kurayla tahsis edilmesi kararına ilave yapılarak, tapulu hak sahiplerine de tahsis edilmesi kararlaştırıldı. Tahsisler noter huzurunda yapılacak çekilişlerle yapılacak.