Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir Belediye Meclisi…

-Meclis Toplantısının İkinci Gününde Ankara Büyükşehir Belediyesi, Aski ve Ego 2011 Yılı Performans Programları Kabul Edildi

10 Kasım 2010 Çarşamba 07:01
Büyükşehir Belediye Meclisi…

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Büyükşehir Belediyesi, ASKİ ve EGO’nun 2011 yılı performans programları kabul edildi.
Performans programına ilişkin Belediye Meclis üyelerinin konuşmaları ve değerlendirmelerinin ardından açıklamada bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Bütçe görüşmeleri sırasında özellikle sel felaketleri konusunda yurtdışından ne kadar üstün olduğumuzu, size fotoğraflarla göstereceğim. Ayrıca, kentsel dönüşüm projelerinde, sosyal ve kültürel faaliyetlerde, rekreasyon alanları konusunda bizden daha yukarıda olan kenti bulursanız, mutlaka gösterin bize. Bunu da bekleyeceğim bakalım” dedi.

-Performans Programı Gurur Verdi

Başkent Ankara’nın daha huzurlu, güvenli ve refah bir kent olması için çalışmalarını aralıksız sürdüren ve Ankara’yı bir Avrupa Başkenti yapma yolunda emin adımlarla ilerleyen Büyükşehir Belediyesi, ASKİ ve EGO’nun performans programları göz doldurdu. Alt ve üst yapı çalışmalarından, yeşillendirme çalışmalarına, rekreasyon alanlarından, kongre merkezlerine, birbirinden büyük ve başarılı projelerden, kentsel dönüşüm projelerine, ulaşım çalışmalarından, sosyal ve kültürel projelere kadar yüzlerce değişik çalışmayı bir arada yürüten ve bunları da performans programında bir bir açıklayan Büyükşehir Belediyesi’nin 2011 yılı performans programı beğeni kazandı. 
Büyükşehir Belediyesi, ASKİ ve EGO’nun performans programlarının daha önce meclis üyelerine dağıtıldığını ve incelendiğini kaydeden Başkan Gökçek, konuyla ilgili görüş bildirmek isteyen üyenin bulunup bulunmadığı sorusu üzerine MHP Grubu adına Grup Başkanvekili Hamit Yavuz, AK Parti Grubu adına Grup Başkanvekili Ayhan Yılmaz ve CHP Grubu adına da üye Ali Ergin birer konuşma yaptılar.
MHP Keçiören Meclis üyesi İbrahim Uyar da Başkent’teki yeşillendirme çalışmalarına ilişkin olarak, “Performans programında kişi başına düşen yeşil alan miktarının 18 metrekare olduğu belirtilmiş. Bu uluslararası standartlarda da önemli bir başarıdır. Bu çalışmalar için teşekkür ediyoruz. Keçiören’de de bu oranın yükseltilmesini umut ediyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

-Başkan Gökçek: “Bütçe Görüşmelerinde Çalışmaları Anlatacağım”

Meclis üyelerinin konuşmalarının ve Büyükşehir Belediyesi, ASKİ ve EGO’nun 2011 Performans Programlarının meclis üyeleri tarafından oy çokluğu ile kabul edilmesinin ardından, bir meclis üyesinin Ankara’da geçtiğimiz ay yaşanan şiddetli yağışlarla ilgili sorusu üzerine, yağan yağmurlar karşısında Avrupa ve Amerika’nın gelişkin ülkelerinde yaşanan felaketlerin yer aldığı fotoğraf ve görüntüleri bütçe görüşmeleri sırasında göstereceğini ifade eden Başkan Gökçek, şunları söyledi:
“Cumhuriyet tarihinde, yaklaşık 24 yıldan beri hiç yağmayan yağmur, bir günde ve çok kısa bir süre içinde Ankara’ya yağdı. Başkentimizde sadece 3 yerde sıkıntımız olduğunu ifade edeyim.  Bu çok büyük bir felaketin, çok hafif atlatılması anlamına gelir. Bunun da bilinmesinde fayda var.”
Bazı meclis üyelerinin yurtdışı ile Ankara’yı mukayese etmesi konusuna da değinen Başkan Gökçek, “Yurtdışı ile kendimizi mukayese ettiğimizde, hiçbir şekilde yurtdışından aşağıda değiliz. Üstün taraflarımız var. Bu konuda da bütçe konuşmalarında teker teker size bu üstün konuları gösteririz. Bu konuda iyi hazırlanın lütfen Avrupa’da ve Amerika’da kentsel dönüşüm projelerinde bizden daha üstün olan kenti, sosyal ve kültürel faaliyetlerde bizden üstün olan kenti, Rekreasyon alanları konusunda bizden daha yukarıda olan kenti mutlaka gösterin bize. Bunu da bekleyeceğim bakalım” dedi.