Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir Belediye Meclisi…

-Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ödüllü “Ankara Fotoğrafları” İLE “Ebru, Hat, Minyatür Ve Tezhip Sanatları” Yarışmaları Düzenleyecek -Başkent’e Film, Çizgi Film, Kitap, Dvd Ve Cd’li Tanıtım

11 Mayıs 2010 Salı 03:07
Büyükşehir Belediye Meclisi…

Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan toplantısı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek başkanlığında toplandı.
Başkent Ankara’ya ilişkin çeşitli konuların görüşüldüğü Meclis toplantısında, “Ankara Fotoğrafları” ile “Ebru, hat, minyatür ve tezhip sanatları” dallarında, tüm vatandaşların katılacağı ödüllü yarışmalar düzenlenmesine ilişkin verilen iki ayrı önerge oy birliği ile kabul edildi. Toplantıda ayrıca, Ankara’nın tarihi, kültürü, yemekleri ve önemli kişilerinin tanıtılacağı film, çizgi film, kitap, dvd ve cd’ler yapılması da karara bağlandı.
-ANKARA FOTOĞRAFLARI VE GELENEKSEL SANATLARDA ÖDÜLLÜ YARIŞMALAR
Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında, üyelerce verilen çeşitli önergeler de görüşülerek, kararlar alındı. Meclis üyelerince verilen, Ankara’nın güzelliklerinin sonraki nesillere aktarılması ve özellikle yurt dışında tanıtılması için tüm Ankaralıların katılacağı “Ankara Fotoğrafları Yarışması” ile tarih ve sanat dallarının teşviki amacıyla “Ebru, Hat, Minyatür ve Tezhip Sanatları Yarışması” düzenlenmesine ilişkin önerge görüşüldü.
Toplantıda ayrıca, bu konularda düzenlenecek ve tüm Ankaralıların katılacağı ödüllü yarışmada, katagorilerine göre birinciye 50 bin TL, ikinciye 40 bin TL, üçüncüye 30 bin TL,  dördüncüye 20 binTL, beşinciye 10 bin TL, ilk yüze giren diğer eserlere ise bin TL verilmesi de oy birliğiyle kabul edildi.
-BİRİNCİYİ BİLENLERE DİZÜSTÜ BİLGİSİYAR
Sözkonusu yarışmalara katılan eserler arasında ön elemelerin, belediye içinde oluşturulacak heyet tarafından yapılmasının da karara bağlandığı toplantıda, ilk yüze giren fotoğrafların Metro Sanat Galerisi’nde sergilenmesi ve birincisi seçilen fotoğrafı bilen 10 vatandaşa da çekilecek kura ile dizüstü bilgisayar hediye edilmesi de kararlaştırıldı. Meclis toplantısında bu yarışmaların her yıl tekrarlanması da karara bağlandı. 
 -BAŞKENT TANITILIYOR
Meclis toplantısında yine üyelerce verilen, “Ankara’nın tarihi, kültürü, yemekleri ve önemli kişilerinin tanıtılacağı film veya çizgi film yapılması, bu konularda  kitaplar bastırılması, DVD, CD, Flash disk hazırlanarak, bunların ücretsiz olarak dağıtılması, yapılacak film veya çizgi filmlerin televizyonlarda ve internette ücretsiz olarak verilmesi” teklifi de oybirliği ile kabul edildi.
-AÇLIK SINIRINDAKİ ÜLKELERE YARDIM
Belediye Meclis üyelerince, her konunun ayrıntılarıyla görüşülerek karara bağlandığı Meclis toplantısındaki diğer bir önerge de “Başta Afrika olmak üzere açlık sınırında bulunan tüm dünya ülkelerinde yaşayan insanlara belediye bütçesi imkanları doğrultusunda yardım edilmesi” oldu. Bu önerge de oy çokluğuyla kabul edilerek karara bağlandı.