Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir Belediye Meclisi…

Doğalgaz Olan Bölgelerde De İhtiyacı Olan Vatandaşlara Kömür Yardımlarına Devam Edilecek -Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek: “Daha Önce Doğalgaz Olan Bölgede Oturanların Kömür Yardımları Chp’li Milletvekillerinin İddiaları Yüzünden Kesilmişti” -“Bu Yardımlardan Faydalanan 1210 Vatandaşımızın Çoğu Bu Bölgede Kapıcılık Yapan İhtiyaç Sahibi Ailelerdir”

13 Aralık 2009 Pazar 00:08
Büyükşehir Belediye Meclisi…

1.gif

Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı olağan toplantısı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek başkanlığında yapıldı.
Meclis toplantısında, AK Partili üyelerin doğalgaz bağlantısı olduğu gerekçesiyle kömür yardımları kesilen vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesine ilişkin verdiği önerge oy birliği ile kabul edildi.
AK Partili meclis üyeleri Zafer İçeri, Ahmet Tunç, Hatice Çakmak ve Süleyman Karaca tarafından ortaklaşa verilen önergede “Geçtiğimiz senelerde apartmanlarda doğalgaz sayacı olup da radyatör olmayan dairelerde oturan fakir vatandaşlara kömür yardımı yapılmaktaydı. Bunların büyük bölümü kapıcı dairelerinde oturmaktadır . Geçen seçimlerde bazı CHP’li milletvekillerinin bu durumu gündeme getirmelerinden dolayı bu vatandaşlarımıza yardımlar durdurmak zorunda kalındı. Eğer siyasi malzeme yapılmayacaksa bu durumun yeniden gündeme getirilerek yardımlara devam edilmesini öneriyoruz “ denildi.
Önerge üzerine yapılan konuşmaların ardından söz alan Başkan Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediyesinin almış olduğu kararlarda gerek gıda, gerek kömür yardımlarında verilen önergede söylenen iddiaların yüzde yüz doğru olduğunu belirterek, “Seçimler öncesi CHP’li milletvekilleri medya kuruluşlarını peşlerine takarak sokak sokak, cadde cadde dolaştı. Bunların hepsi doğrudur. İnsanlara ‘AK Parti, hali vakti yerinde olan insanlara oy almak için gıda ve kömür yardımı yapıyor’ diye propaganda yaptınız” şeklinde konuştu.
Doğalgaz olan bölgelerde kömür yardımlarından 1210 ailenin yararlandığını vurgulayan Başkan Gökçek konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bu ailelerin çoğu kapıcı olan vatandaşlarımız. Evlerinde doğalgazı sadece mutfaklarından kullanıyorlar. Paraları olmadığı içinde petekleri yaptıramamışlar dolayısıyla kömür yakıyorlar. Biz bunlara yardım ediyorduk.”.-“ANKARA’YI DİLENCİ KENTİ YAPTINIZ DİYE SUÇLANDIK”-
 
Konunun netleşmesinde büyük fayda olduğunu ifade eden Gökçek, “Destek verirseniz vatandaşlara oy birliği ile geçti derim ya da şu parti karşı çıktı derim. Hatırlarsanız CHP’li milletvekili seçim zamanında yardımlara ilişkin ‘Ankara’yı dilenci kenti yaptınız’ diye bizi suçladı. Bu milletvekili Yılmaz Ateş’tir. Yardımlarla ilgili yeni önerge verdi. Her seferinde Ankara’da 400 bin aileyi doyuruyorsunuz diye önerge veriyor. Yüz defa söyledik. 165 bin aileye 3 kere yardım yapıyoruz diye ama ısrarla aynı şeyleri söylüyor” dedi.
Yardımların dağıtımları sırasında, içlerinde yüzde 1-2 oranında yalan beyanda bulunarak sahtekarlık yapanlar olabileceğinin altını çizen Başkan Gökçek, “Bu sahtekarlar yüzünden yüzde 98 ihtiyaç sahibi insanın yardımlarını kesemeyiz. Bunları görüp, bilip söylemeyenler de suç işler. Bu sahtekarlar hakkında bize şikayet gelip de bir işlem yapmazsak o zaman hesap sorun “ diye konuştu.
Konuşmaların ardından kömür yardımlarının devam edilmesine ilişkin verilen önerge, CHP’li Meclis üyelerinin itirazına karşın AK Parti ve MHP’li meclis üyelerinin oyları ile kabul edildi