Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir Belediye Meclisi…

Büyükşehir Belediyesi’nin tüm Türkiye’ye örnek olan, dünyada bir eşi bulunmayan, istihdam artırmaya yönelik BELTEK’ine kardeş geliyor. Gazi Üniversitesi ile 13 yıldır başarıyla sürdürülen kurslara ek olarak BELSANAT projesi başlatılacak ve “mesleki sanat” kursları ile bu işbirliği daha da güçlendirilecek.

11 Eylül 2012 Salı 03:29
Büyükşehir Belediye Meclisi…

- GAZİ ÜNİVERSİTESİ İLE 13 YILDIR BAŞARIYLA YÜRÜTÜLEN BELTEK PROJESİNE BELSANAT PROJESİ EKLENECEK
- ÜST GEÇİTLERDEKİ ASANSÖRLERİN KULLANIMI İÇİN ENGELLİLER VE 60 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLARA KARTLAR VERİLECEK
-SİTELERİN SAMSUN YOLU’NA BAKAN BİNALAR, MASRAFLARI BELEDİYE TARAFINDAN KARŞILANARAK GİYDİRİLECEK VE IŞIKLANDIRILACAK
-DAR GELİRLİ ÇOCUK VE GENÇLERE; ÜCRETSİZ TOP, BEBEK VE BENZERİ OYUNCAKLAR İLE KENT GENELİNDE TANITIM AMAÇLI 100 BİN ADET ANKARA TEMASI İŞLEYEN TİŞÖRT VE ŞAPKA DAĞITILACAK
- MECLİSE KATILARAK, 150 BİN TL’LİK ÖDÜL İÇİN TEŞEKKÜR KONUŞMASI YAPAN OLİMPİYAT ÜÇÜNCÜSÜ RIZA KAYAALP, 2016 İÇİN ALTIN MADALYA SÖZÜ VERDİ


Büyükşehir Belediyesi’nin tüm Türkiye’ye örnek olan, dünyada bir eşi bulunmayan, istihdam artırmaya yönelik BELTEK’ine kardeş geliyor. Gazi Üniversitesi ile 13 yıldır başarıyla sürdürülen kurslara ek olarak BELSANAT projesi başlatılacak ve “mesleki sanat” kursları ile bu işbirliği daha da güçlendirilecek.
Siteler’de Samsun Yoluna bakan binaların cephelerinin Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenmesi de Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kararlaştırıldı.
Afyon’da yaşanan üzücü patlama sonucu hayatını kaybeden şehit askerlerin anılmasıyla başlayan Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı olağan toplantısında kent yaşamına ilişkin önemli kararlar alındı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek başkanlığında toplanan Belediye Meclisi’nde ilk gündem maddesi Türkiye’yi yasa boğan Afyon’daki patlama oldu. Mecliste grubu bulunan 3 partinin imzasıyla hazırlanan ve oturum başında okunan anma metninde şöyle denildi:
“Afyonkarahisar’da yaşanan üzücü patlamada şehit olan 25 askerin şehit olması nedeniyle yüreğimiz yandı. Bir daha böyle acılar yaşanmamasını diliyoruz. Allahtan rahmet ve milletimize baş sağlığı diliyoruz.”

- BELTEK’E KARDEŞ BELSANAT
Sosyal ve kültürel projeleri ile ödüllere doymayan Büyükşehir Belediyesi, dünya çapında bir başka örneği olmayan BELTEK projesine kardeş getiriyor. Meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edilen Başkanlık yazısı doğrultusunda BELTEK’e ek bir protokol ile istihdamı artırma amaçlı, BELSANAT adlı yeni bir sosyal sorumluluk projesi başlatılacak.
Yine Gazi Üniversitesi ile ortaklaşa yürütülecek BELSANAT kapsamında Gazi Eğitim Fakültesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Türk Müziği Devlet Konservatuarı’nın üstün yapıları ve donanımlı kadrosu ile Ankara halkına sanat eğitimleri verilmesi planlanıyor.
BELSANAT Projesinin hayata geçirilmesi ile bu alandaki istihdam sorununa katkı sunulması amaçlanıyor.

- SİTELER’İN SAMSUN YOLU’NA BAKAN BİNALARI GİYDİRİLECEK VE IŞIKLANDIRILACAK-

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Siteler’de Samsun Yoluna bakan binaların cephe yenilenmesine ilişkin karar, kentsel dönüşüm yasasına göre yeniden düzenlenerek, oy birliği ile kabul edildi. Buna göre Sarıcam Sokak ile Bostancık Caddesi arasındaki kalan bölümlerde, masraflar tamamen belediye bütçesinden karşılanmak üzere, bina cephelerinde değişiklik ve yenileme ile özel aydınlatma ve çevre tanzimi çalışmaları yapılacak. Telif hakkı sahibi proje müelliflerine talep etmeleri halinde, değiştirilecek cephe veya cephelerin beher metrekaresi için bir günlük net asgari ücret tutarını geçmemek üzere telif hakkı ödenecek. Bina sahipleri veya kat maliklerinden yasanın öngördüğü şekilde izin alınacak, anlaşma yapılamayan binalar ise kamulaştırılacak.
Mecliste ayrıca, Rüzgarlı Sokak ile Kazım Karabekir Caddesi arasındaki kalan tüm cadde ve sokaklarda, bina sahipleri veya kat maliklerinden yasanın öngördüğü şekilde izin alınması durumunda, masrafların tamamının belediye bütçesinden karşılanması kaydıyla, çevre tanzimi çalışmaları yapılacak.

- BİNLERCE ÇOCUĞUN YÜZÜ GÜLECEK
Ankara’da yaşayan özellikle dar gelirli ailelerin çocuklarının oyuncaktan mahrum olarak yaşadıkları bilgisi doğrultusunda bir önerge hazırlayan Meclis üyeleri, ihtiyaç sahibi vatandaşlara bölgelerde ücretsiz olarak top, bebek ve benzeri oyuncaklar ile zeka geliştirici oyuncaklar dağıtılması ve bu yönde çocukların bedensel, zihinsel ve psikolojik açıdan gelişmelerine yardımcı olunması yönünde sevindirici bir karara da imza attılar.
Çocukları bir sevindirecek bir başka karar ise gitgide azalan oyun alanlarının çoğaltılmasına yönelik oldu. Büyükşehir Belediyesi’ne, “yeşil alanlarından park ve bahçe olarak çevredeki halkın da yararlanacağı” şekilde taahhütname veren sitelerin çevre düzenlemesi ücretsiz yapılacak, bahçelerine oyuncak ve spor aletleri konulabilecek.

- ANKARA’NIN TANITIMI İÇİN 100 BİN TİŞÖRT
Mecliste ayrıca Ankara’nın tanıtımı için Ankara temasını işleyen 100 bin adet tişört ve şapkanın da ücretsiz dağıtılmasına oybirliği ile karar verildi.
Ankara’da bol miktarda İstanbul tişörtüyle gezen gençler gördüğüne dikkat çeken Başkan Gökçek, “Ankara yok. Bunu hazmedemiyorum. Bunun için böyle bir karar almak istedik. Desinatörlere çizdirip, Ankara imajının yerleşmesini istiyoruz. Ücretsiz dağıtalım diyoruz. Kaliteli olsun ki üstlerinde kalsın” diye konuştu. Meclis üyeleri de Başkan Gökçek’e “Bir gün hepimiz giyip gelelim, hatta üzerimizde tişörtlerle Kızılay’da tişört dağıtalım” gibi önerilerde bulundu.

- ASANSÖRLERE KARTLI SİSTEM
Engelli ve yaşlılar için üst geçitlere Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan asansörlerin, daha önce sıklıkla yaşanan tahribatlara ve kullanılamaz duruma getirilmesine yönelik çözüm getirildi.
Yaya alt ve üst geçitleri ile raylı sistemlerdeki asansörlere tanımlı kartlarla binilmesi, bu kartların 60 yaş üstü vatandaşlar ile engelli vatandaşlara ücretsiz olarak verilmesi de Meclis üyelerini “evet” oyuyla karara bağlandı.

-YEŞİL ALANLARDA ÜCRETSİZ İNTERNET
Büyükşehir Belediyesi’ne ait park, bahçe, rekreasyon alanları, sosyal tesis, spor alanı ve belediyece uygun görülecek diğer yerlere wi-fi bağlantıları yapılması ve halkın ücretsiz olarak bunlardan yararlanmasını sağlamak için gerekli çalışmaların yapılması da meclis üyeleri tarafından kabul edildi.
Bu konuda ücretsiz reklam yapması karşılığı bu hizmeti ücretsiz olarak verecek operatörlerle anlaşma yapılması konusunda da Genel Sekreterliğin yetkili kılınması kararlaştırıldı.

- KAYAALP’TEN 2016 İÇİN ALTIN SÖZÜ
Londra olimpiyatlarında güreş branşında bronz madalya kazanan Rıza Kayaalp’e 150 bin lira ödül verilmesi de oybirliği ile kabul edildi.
Başkan Gökçek’in “Kendisinden şampiyonluk bekliyorduk ancak her şeye rağmen bizi gururla temsil ettiği için yine de ona teşekkür ediyoruz” diyerek kürsüye çağırdığı Olimpiyat üçüncüsü Kayaalp ise şöyle konuştu:
“7 senedir ASKİ Spor Kulübündeyim; gerçekten Türkiye’nin en iyileri arasında. 3 yıldır da son maç hep bende kalıyor. İstanbul Büyükşehir’i hep yeniyoruz. Gökçek başkanımız büyük destek veriyor ve vermeye de devam ediyor. Biz de bu desteği karşılıksız bırakmıyoruz. Avrupa ve Dünya şampiyonalarından hep altın madalyayla döndüm. Bazı hatalar sonucu son maçta ise altından oldum. Ama 2016’da kesinlikle kazanmak istiyorum. Bu yolda da desteklerin devam etmesini diliyorum. Büyükşehir Belediyesi’nden birçok ödül aldım. Bunun için de Başkanımıza ve meclisimize teşekkür ediyorum.
İnşallah bundan sonra da Ankaramızın ismini, Türkiyemizin ismini duyurmaya devam edeceğiz.”
Mecliste ayrıca Londra olimpiyatlarına katılan Büyükşehir Belediyesi, ASKİ ve EGO bünyesindeki 13 sporcuya da 50 bin TL ödül verilmesi kararlaştırıldı.

DİĞER KARARLAR…
Kendi arıtma tesislerini yapmak suretiyle arıtacakları sularını yeşil alanlarında kullanmak isteyen sitelerin talebi üzerine ASKİ’ye atık su parasını aynen ödenmeye devam edileceğine ilişkin taahhütname verilmesi kaydıyla sitelere bu iznin verilmesi ve sitenin kendi arıtacağı suyu kendisinin ayrıca bir ücret ödemeden kullanılmasını oybirliğiyle uygun gördü.
Camilere ve mescitlere vakumlu halı yıkama ve süpürme makinesi ile yıkama şampuanları ücretsiz olarak verilecek, talep edilmesi halinde tamirat işleri, ses düzeni bakım ve onarımı yapılacak veya yenilenecek.
Etimesgut’ta bulunan 309 Sokak’ın ismi “Emiryaman” olarak değiştirilecek.