Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ…

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Bozkır’ın Tezenesi Neşet Ertaş’ın isminin Keçiören Gazino Durağı’ndaki Meydana verilmesi oybirliği ile kararlaştırıldı.

12 Ekim 2012 Cuma 13:23
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ…

-BELEDİYE MECLİSİ’NDE, BOZKIR’IN TEZENESİ NEŞET ERTAŞ’IN İSMİ, KEÇİÖREN GAZİNO DURAĞI’NDAKİ MEYDANA OYBİRLİĞİ İLE VERİLDİ 
-MHP’Lİ GÖLBAŞI BELEDİYE BAŞKANI ODABAŞI’NIN TALEBİ ÜZERİNE DE, TOKİ BLOKLARI’NDA BULUNAN PARKA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MELİH GÖKÇEK’İN ADI VERİLDİ
-SURİYE SINIRINDA YAŞANAN GÖÇ OLAYLARI SONUCU KİLİS BELEDİYESİ’NİN BAZI TEMEL İHTİYAÇ MADDELERİNE GEREKSİNİM DUYMASI ÜZERİNE YARDIM YAPILMASI KARARI ALINDI


Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Bozkır’ın Tezenesi Neşet Ertaş’ın isminin Keçiören Gazino Durağı’ndaki Meydana verilmesi oybirliği ile kararlaştırıldı.
Başkan Melih Gökçek, Türk Halk Müziği’nin büyük ustası Neşet Ertaş’ın isminin hemşehrilerinin yoğun olarak bulunduğu Keçiören’de Gazino durağındaki meydanda yaşatılacağını açıklamıştı.
Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan vekili Ali İhsan Ölmez Başkanlığı’nda Ekim ayı olağan toplantısını gerçekleştirildi.
Toplantıda, Başkanlık Yazısı doğrultusunda, kısa süre önce kaybettiğimiz değerli sanatçı Neşet Ertaş’ın isminin, özellikle Kırşehirli vatandaşların yoğun olarak yaşadığı, Keçiören’de, Şehit Hakan Turan Sokak, Aksaray Caddesi, Fatih Caddesi ve Nuri Pamir Caddesi’nin kesiştiği meydana verilmesini kararlaştırdı.
Belediye Meclisi’nde ayrıca Mülkiyeti Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü’ne ait Gazi Hastanesi karşısındaki 9 bin 17 metrekarelik arsanın bölge halkının taleplerini karşılayacak şekilde Büyükşehir Belediyesi ile AOÇ Genel Müdürlüğü ile yapılacak protokolle cami yapımı için tahsisi ile ilgili Başkanlık Yazısı da oy çokluğu ile kabul edildi.

-MHP’Lİ GÖLBAŞI BELEDİYE BAŞKANI ODABAŞI’DAN BAŞKAN GÖKÇEK’E JEST
Gölbaşı İlçesi’nde TOKİ Bloklarında bulunan Parka Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in adı verildi.
Milliyetçi Hareket Partili Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı imzasıyla meclise sunulan önergeyle, Gölbaşı TOKİ bloklarının bulunduğu parka Melih Gökçek adının verilmesi istendi.
Büyükşehir Belediye Meclisi, Başkan Gökçek’in katılmadığı toplantıda önergeyi oy çokluğu ile kabul ederek, parka Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ismini verdi.
Daha sonra Meclis gündemine Suriye sınırında yaşanan göç olayları sonucu Kilis Belediyesi’nin bazı temel ihtiyaç maddelerine gereksinim duyduğuna ilişkin önerge geldi.
Önergede Kilis Belediyesi tarafından un, şeker, kömür, battaniye, temizlik seti, çocuk ve kadın bezi gibi temel ihtiyaçlar maddelerinin talep edildiği belirtildi. Daha sonra Kilis Belediyesi’ne gerekli yardımın yapılması meclis tarafından kabul edildi.

 - ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI’NDA TÖREN ALANLARINI SÜSLEYECEK, HALK KONSERİ, HAVAİ FİŞEK GÖSTERİSİ DÜZENLEYECEK

Ankara Büyükşehir Belediyesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Ankaralılar için tören alanlarını süsleyecek, halk konseri ve havai fişek gösterileri düzenleyecek.
Büyükşehir Belediye Meclisi, Başkan vekili Ali İhsan Ölmez başkanlığında gerçekleştirdiği toplantıda, kent gündemine ilişkin önemli kararlara imza attı.
Meclis toplantısına sunulan ilk madde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamalarına ilişkin Başkanlık Yazısı oldu.
Oybirliği ile kabul edilen Başkanlık Yazısı’na göre Başkent’te İçişleri Bakanlığı ile koordineli bir şekilde yürütülecek Cumhuriyet Bayramı Törenleri’ne Büyükşehir Belediyesi büyük destek verecek.
Törenlere katılacak öğrencilere çay, çorba, bisküvi gibi ikramlar yapılacak, Başkentlilere bayrak, şapka su dağıtılacak, tören alanı Türk bayrakları ile süslenecek ve bayram kutlamaları düzenlenecek halk konseri ile daha da coşkulu bir hale gelecek. Büyükşehir Belediyesi’nin havai fişek gösterisi de yapacağı kutlamalarla ilgili Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı yetkili olacak.

- ALINAN DİĞER KARARLAR-
Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınan diğer kararlar ise şöyle:
Milli Müdafaa Caddesi No:8 adresinde bulunan Büyükşehir Belediyesi binasının giriş katındaki Sergi Salonu, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı’nın belirleyeceği esaslara göre Sivil Toplum Örgütlerince kullanılabilecek.
Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Ankara merkezi ve ilçelerinde 2005 – 2006 yıllarında montajları yapılan çocuk oyun parklarının bakımlarını yapacak.
Büyükşehir Belediyesi, bir binayı Çocuk Koruma Evi olarak tahsis edecek.

-HIDIRLIKTEPE-ATIFBEY- İSMETPAŞA KENTSEL DÖNÜŞÜM GELİŞİM PROJE ALANI SINIRLARINDA KALAN ALTINDAĞ BELEDİYESİ MÜLKİYETİNDEKİ TAŞINMAZLAR TRAMPA EDİLECEK

Hıdırlıktepe-Atıfbey- İsmetpaşa Kentsel Dönüşüm Gelişim Proje alanı sınırlarında kalan Altındağ Belediyesi mülkiyetindeki taşınmazlar trampa edilecek.
Büyükşehir Belediye Meclisi, Ekim ayı olağan toplantılarına Meclis Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez Başkanlığı’nda devam edildi.
Meclis’e sunulan ilk madde Hıdırlıktepe-Atıfbey- İsmetpaşa Kentsel Dönüşüm Gelişim Proje Alanı sınırlarında kalan Altındağ Belediyesi mülkiyetindeki taşınmazların trampasına ilişkin Başkanlık Yazısı oldu.
Toplantıda görüşülüp oylanması istenen Başkanlık Yazısı, değişiklik yapılmadan geldiği şekilde oylanarak, oy çokluğu ile kabul edildi.
Mülkiyeti ASKİ Genel Müdürlüğü’ne ait; Sincan, Gölbaşı, Etimesgut, Altındağ, Yenimahalle, Çankaya ve Mamak ilçelerinde bulunan gayrimenkullerin satın alınmasını öngeren Başkanlık Yazısı da Meclis Toplantısı’nda ele alınarak oy çokluğu ile kabul edildi.
Meclis ayrıca, Mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait Altındağ İlçesi 19987 ada 7 parseldeki hissenin satışı ile yine mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait Yenimahalle İlçesi 63865 ada 2 parseli satışını öngören Başkanlık Yazıları’nı da oy çokluğu ile onayladı.