Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ

Ankara Büyükşehir Belediye MECLİSİ’NDE ATATÜRK ANILDI

14 Kasım 2012 Çarşamba 08:44
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ

mec_top_5.jpgAnkara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin bugün yapılan toplantısı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk anısına yapılan saygı duruşuyla başladı.

Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez başkanlığında gerçekleşen toplantıda, Ölmez, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 74. Yılını idrak etmiş durumdayız. Büyükşehir Belediye Meclisi adına kendisine rahmet, Türk milletine de başsağlığı diliyoruz” diyerek meclis üyelerini Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları anısına bir dakikalık saygı duruşuna davet etti.

Başkan Vekili Ölmez, ayrıca Siirt’te bugün meydana gelen helikopter kazasında 17 askerin şehit olduğunu belirterek, şehitlere rahmet, acılı ailelerine de başsağlığı dileklerinde bulundu.

Belediye Meclisi’ndetüm parti grupları adına temsilcileri tarafından Ulu Önder Atatürk için konuşmalar yapıldı. 

AK Parti grubu adına konuşan meclis üyesi Ayşe Keşir,  Atatürk ve silah arkadaşlarına bu aziz milletin çok şey borçlu olduğunu belirterek, “Küllerinden doğdu bu millet, özellikle Türk kadını adına ayrıca Atatürk’e şükran borçluyuz. Çünkü Türk kadını olarak dünyadaki pek çok hemcinsimizden daha önce çıktığımız bir yol var. O anlamda hem Gazi Mustafa Kemal’e hem silah arkadaşlarına ve o gün genç cumhuriyetin varlığında kanını feda eden tüm şehitlerimize rahmet ve minnet borçluyuz” dedi.

CHP grubu adına söz alan Fazıl Güleken de, “Cumhuriyetimizin  kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 74. yıldönümünde hep birlikte saygıyla anıyoruz. Bıraktığı eserlere hep birlikte sahip çıkacağız” diye konuştu.

MHP grubu adına konuşan Mehmet Kundakçı ise Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya üzerinde hakkında 10 bine yakın kitabın yazıldığı ifade edilen en büyük devlet adamlarından biri olduğunu belirterek, ölüm yıldönümünde saygı ve sevgi ile andıklarını söyledi.           

Toplantıda, imarla ilgili bazı konular komisyona havale edildi.