Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ

Esertepe Parkı için TOKİ’den 183 bin 672 metrekare arsa satın alınacak Büyükşehir Belediyesi Çubuk ve Akyurt’ta depolama alanı yapacak

14 Kasım 2012 Çarşamba 09:24
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ

Baskan_Gkek_TOKI_Bsk_Ydr.Ayse_alkan_ile_birlikte_Esertepede_incelemelerde_bulundu..JPGAnkara Büyükşehir Belediyesi, Keçiören ilçesinin Esertepe mahallesine yapacağı dev rekreasyon alanı için çalışmalara hız verdi. Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine gelen Başkanlık Yazısı’nın kabul edilmesiyle, park alanı için gerekli 183 bin 672 metrekare arsa TOKİ’den satın alınacak.

Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı toplantıları kent gündemini ilgilendiren önemli konuların görüşülüp karara bağlanmasıyla devam ediyor. İmardan sosyal hayata, yeni projelerden ulaşıma pek çok konunun ele alındığı Belediye Meclisi toplantısında Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in geçen haftalarda yerinde inceleyerek gündeme getirdiği Esertepe Parkı’nın yapımını hızlandıracak Başkanlık Yazısı ele alındı.

Esertepe’ye nefes aldıracak dev rekreasyon alanın yapımını hızlandırmak için komisyona gönderilmeden görüşülen Başkanlık Yazısı’nın kabulü ile “Ankara ili Keçiören ilçesi Esertepe Mahallesi’nde bulunan ve park alanı olarak düzenlenecek olan 104 bin 260 metrekare yüz ölçümlü 1762 ada 7 parsel ve 79 bin 412 metrekare yüzölçümlü 1762 ada 8 parselin TOKİ’den satın alınması için imzalanan protokolü” uygulamaya konuldu.

esertepe.jpgBitirildiği zaman muhteşem Ankara manzarasıyla da adından söz ettirecek olan parkta dağ kızağı, füniküler asansör, kamelyalar, yürüyüş yolları, fitnes grupları ve su gösterisini olacağı bir havuz yapılması planlanıyor.

ÇUBUK VE AKYURT’A DEPOLAMA ALANI

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınan bir başka karar doğrultusunda da Ankara’nın kuzeyindeki iki ilçeye depolama alanı yapılması kararlaştırıldı. Büyükşehir Belediyesi’nin depolama ihtiyacını karşılamak üzere Akyurt ve Çubuk ilçelerinde mevcut bina ya da boş arsalar satın alınacak.