Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ…

Asfalt Katılım Bedelleri Komisyonda Görüşülecek Büyükşehir Belediyesi, “2.Kültür Turizmi Zirvesi ve Fuarı”na Ev Sahipliği Yapacak Sincan Ertuğrulgazi Mahallesi’ne Pazar Yeri Yapılacak

15 Kasım 2012 Perşembe 21:02
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ…

   Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Hukuk ve Tarifeler Komisyonu ile Altyapı Komisyonu üyeleri, “asfalt katılım bedellerine” ilişkin talepleri yeniden görüşerek, kanunlar çerçevesinde mağduriyetlerin giderilmesi yönünde neler yapılabileceğini ele alacak.

   Başkentin imarı, ekonomik ve sosyal yapısına ilişkin gündem maddelerinin görüşüldüğü Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı toplantılarında “asfalt katılım bedellerine” ilişkin daha önce alınan kararın iptali gündeme geldi.

   “Asfalt katılım bedellerinin mağduriyet oluşturmaması için hizmet alım yılı içinde tahakkuk edilmesi, daha sonra mülkiyet değişimi olması halinde ise bir önceki mülk sahibinden bedelin karşılanması” yönündeki 10.08.2012 tarihli karar iptal edildi.

   İptal edilen kararın yerine uygulanacak sistem için konu Hukuk ve Tarifeler Komisyonu’na havale edildi. Hukuk ve Tarifeler Komisyonu ile Altyapı Komisyonu üyeleri konuyu yeniden görüşerek, kanunlar çerçevesinde yapılabilecek düzenlemeleri değerlendirecekler.

-2. KÜLTÜR ZİRVESİ ANKARA’DA TOPLANACAK

Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde geçen yıl ilki düzenlenen Kültür Turizmi Zirvesi’nin ikincisi de Ankara’da yapılacak. Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine konuyla ilgili gelen Başkanlık Yazısı oybirliği ile kabul edildi. Karar doğrultusunda, 20-23 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek Kültür Turizmi Zirvesi ve Fuarı’na katılacak olan heyete Ankara’nın tarihi, kültürel ve turistik değerleri ile Büyükşehir Belediyesi’nin faaliyetlerini tanıtan geziler düzenlenecek. Fuar kapsamında Ankara’yı tanıtım amaçlı stant kurulacak ve sergilenmek üzere tanıtıcı materyaller hazırlanacak.

-SİNCAN’A PAZAR YERİ

Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri, Sincan Ertuğrulgazi Mahallesi Hürriyet Caddesi 4160 ada üzerinde bulunan “Kapalı Pazar Yeri” yapılmasına ilişkin Başkanlık Yazısı’nı da oybirliği ile kabul etti.  Projeleri Sincan Belediyesi tarafından hazırlanan Pazar yerinin inşaatı, Büyükşehir Belediyesi imkanları dahilinde yapılacak.