Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ…

Büyükşehir Belediyesi Mülkiyetinde Bulunan, Kızılcahamam’ın Kızılcaören Köyündeki 7 Parsel, Okul Yapılması İçin Bedelsiz Olarak İl Özel İdaresi’ne Devredildi

16 Kasım 2012 Cuma 21:08
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ…

    Ankara Büyükşehir Belediyesi, mülkiyetinde bulunan Kızılcahamam Kızılcaören Köyü’ndeki 7 parseli, okul yapılması için bedelsiz olarak İl Özel İdaresi’ne devretti.

   Başkentin imar, ekonomik ve sosyal yapısına ilişkin gündem maddelerinin görüşüldüğü Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı toplantıları devam ediyor. Meclis Başkanvekili Ali İhsan Ölmez’in başkanlık yaptığı toplantıda bunların yanı sıra kentin eğitim hayatına ilişkin önemli kararlar da alınıyor. Meclis, son toplantısında ise bu doğrultuda Kızılcahamam Kızılcaören Köyü sakinlerinin yüzünü güldürecek bir karara imza attı.

   Kızılcahamam ilçesi Kızılcaören Köyü’nde Gürçalı mevkiinde bulunan mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait 1819, 1823, 1824, 1825, 1826, 1827 ve 1828 nolu parsellerin üzerine ATO Başkanı Salih Bezci tarafından “Eğitime Yüzde Yüz Destek Projesi” kapsamında hayrına okul yaptırılmak istendiği belirtilen Başkanlık Yazısı, meclis toplantısı gündeminde ele alındı.

   Bir protokol imzalanarak, bu okula “Büyükşehir Belediyesi- Salih Bezci” isminin verilmesi şartıyla söz konusu parsellerin Ankara İl Özel İdaresi’ne bedelsiz devredilmesi, meclis üyelerinin oybirliği ile kabul edildi.