Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ…

Kentsel Dönüşüm Alanlarında Yaşayan Vatandaşlar, “Yeni Kentsel Dönüşüm Kanunu” Hakkında Bilinçlendirilecek Eskiden Köy Olan, Ancak Büyükşehir Belediyesi Sınırlarının Genişlemesiyle Mahalle Statüsüne Kavuşan Yerleşim Yerlerine, Su ve Kanal Hizmetlerinin Götürülmesi Projeleri Vatandaşlara Anlatılacak Esnaf ve Sanatkarların Yöresel, Organik ve El Emeği Ürünlerini Satabileceği Semt Halleri Açılacak

21 Kasım 2012 Çarşamba 00:00
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ…


-Ankara Kalesi’ne Teleferik Geliyor
-Meclis Toplantısında Huzurevleri ve Yurtlarda Kalan Yaşlı ve Kimsesizlere Bütçe İmkanları Doğrultusunda Yardım Yapılabilmesi Konusu da Ele Alındı


Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Başkent’in en önemli turizm alanlarından biri olan Ankara Kalesi’nin, potansiyelinin daha da artırılmasına yönelik olarak bölgeye teleferik yapılması için çalışma başlatılması kararlaştırıldı.
Meclis ikinci Başkanvekili Davut Erdem başkanlığında toplanan Belediye Meclisi’nde, Ankara Kalesi’ne teleferik başta olmak üzere nelerin yapılabileceği konusunda gerekli çalışmaların gerçekleştirilmesi için hazırlanan Turizm Komisyonu Raporu görüşüldü. Meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edilen raporun ardından, Yaşlılar ve Kimsesizler Komisyonu’nun hazırladığı rapor Meclis üyelerinin oluruna sunuldu.
Huzurevlerinde ve yurtlarda kalan yaşlı ve kimsesiz vatandaşların ihtiyaçlarının tespit edilerek, bütçe imkanları doğrultusunda yardım yapılabilirliğinin araştırılıp, gerekli çalışmaların başlatılmasına yönelik rapor da yine üyelerin oy birliği ile karara bağlandı.


-Kentsel Dönüşüm Alanlarında Yaşayan Vatandaşlar, “Yeni Kentsel Dönüşüm Kanunu” Hakkında BilinçlendirilecekEskiden Köy Olan, Ancak Büyükşehir Belediyesi Sınırlarının Genişlemesiyle Mahalle Statüsüne Kavuşan Yerleşim Yerlerine, Su ve Kanal Hizmetlerinin Götürülmesi Projeleri Vatandaşlara Anlatılacak

-Esnaf ve Sanatkarların Yöresel, Organik ve El Emeği Ürünlerini Satabileceği Semt Halleri Açılacak

   Kentsel dönüşüm alanlarında yaşayan vatandaşlar, “yeni kentsel dönüşüm kanunu” hakkında bilinçlendirilecek, esnaf ve sanatkarların yöresel, organik ve el emeği ürünlerini satabileceği semt halleri açılacak.

   Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, örnek kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında, bu bölgelerde yaşayan vatandaşların bilinçlendirilmesine yönelik, uzmanlar eşliğinde toplantılar düzenlenecek. Ayrıca, eskiden köy olan, ancak Büyükşehir Belediyesi’nin sınırlarının genişlemesiyle mahalle statüsüne kavuşan yerleşim yerlerine, su ve kanal hizmetlerinin götürülmesi projeleri hakkında da vatandaşlara bilgi verilecek.
   Büyükşehir Belediye Meclisi, Ali İhsan Ölmez başkanlığında kasım ayı olağan toplantılarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi’nin, dünyaya örnek olduğu ve Başkent’te yepyeni, modern yaşam alanlarının oluşturulmasını sağladığı kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin rapor, Meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi. Kararla, Kentsel yenileme uygulanacak alanlarında yaşayan vatandaşları bilinçlendirici toplantılar düzenlenmesi ve bu toplantılara ilgili kurumlardan yetkililer ile uzmanların dahil edilmesi konusunda gerekli inceleme ve araştırmaların yapılmasına ilişkin Halkla İlişkiler Komisyonu Raporu karara bağlandı.
   Belediye Meclisi’nde, son yılların en çok konuşulan gıda maddelerinden organik gıdaların satışına ilişkin önemli bir karara daha imza atıldı. Esnaf ve Sanatkarlar Komisyonu Raporu olarak Meclis gündemine gelen “esnaf ve sanatkarların yöresel, organik ve el emeği ürünlerini satabilecekleri semt halleri açılması konusunda gerekli çalışmaların yapılması” da üyelerin oy birliği ile kabul edildi.
Meclis toplantısında ayrıca, eskiden köy olan, ancak Büyükşehir Belediyesi’nin sınırlarının genişlemesiyle mahalle statüsüne kavuşan yerleşim yerlerine acil su ve kanal hizmetleri götürülmesi projelerinin vatandaşlara anlatılması konusunda gerekli çalışmaların yapılması da yine Meclis üyelerinin tamamının “evet” oyuyla karar altına alındı.