Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir Belediye Meclisi…

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, AUGUSTUS MABEDİ VE AK MEDRESE’NİN UNESCO DÜNYA KÜLTÜR MİRASI LİSTESİNE ALINMASI İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATACAK

13 Nisan 2012 Cuma 10:17
Büyükşehir Belediye Meclisi…

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Augustus Mabedi ve Ak Medrese’nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne alınabilmesi için çalışma başlatacak.
Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Meclis Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez Başkanlığında yapılan toplantısında, Augustus Mabedi ile Ak Medrese’nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne alınabilmesi için gerekli çalışmaların yapılabilmesine ilişkin Başkanlık yazısı okunarak oybirliği ile kabul edildi.
Hacı Bayram Mahallesi’nin korunması gereken bir kültür varlığı olduğu belirtilen Başkanlık yazısında, “Hacı Bayram Mahallesi korunması gerekli kültür varlığı olarak bulunmakta ve aynı zamanda yaşayan bir kent merkezi olarak kentsel sit alanı olarak korunmaktadır. Ankara’nın ve ülkemizin en önemli kültürel mirası olarak varlığını sürdüren Hacı Bayram Camii ve ünü sınırları aşan Augustus Mabedi örneğine az rastlanan, bir dönem Ak Medrese olarak kullanılan ve niteliğiyle kompleks haline dönüşen hala korunması gerekli kültür varlıkları olan yapılardır” denildi.
Başkanlık yazısında; bu yapıların UNESCO Dünya Kültürel Miras listesine dahil edilmesi için gerekli girişimleri yapmak ve yaptırmak üzere İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı’nın görevlendirilmesi istendi.
Oybirliğiyle kabul edilen başkanlık yazısına göre Büyükşehir Belediyesi, Ankara’nın en önemli inanç ve kültür merkezi olan Hacı Bayram Camii’nin yanında bulunan Augustus Mabedi ve Ak Medrese’nin UNESCO Dünya Kültürel Miras Listesi’ne alınabilmesi için çalışmalara başlayacak.

RAYLI SİSTEM İŞLETMELERİ BİR YILLIĞINA BUGSAŞ’A DEVREDİLİYOR

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Meclis Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez başkanlığında yapılan toplantısında, raylı sistem işletmelerinin BUGSAŞ’a bir yıllığına devredilmesi oy çokluğu ile kabul edildi.
Raylı sistem işletmelerinin BUGSAŞ’a bir yıllığına devredilmesini öngören Başkanlık yazısı, belediye Meclisi’nde görüşülerek karara bağlandı. Raylı sistem işletmelerinde kullanılan biletlerden elde edilen gelirin yüzde 20’sinin de EGO Genel Müdürlüğü’ne ödenmesi benimsendi.
Toplantıda ayrıca bir başka günden maddesi olan Kurtuluş Parkı içerisinde bulunan Çocuk Trafik Eğitim Parkı’ndaki programa katılan öğrencilere meyve suyu, süt ve kek verilmesine ilişkin Başkanlık yazısı da oybirliği ile kabul edildi.

-KOMİSYONLARA HAVALE –
Büyükşehir Belediye Meclisi’nin toplantısında EGO Genel Müdürlüğü’nün 2012 Mali Yılı Bütçesine ek ödenek konulmasına ilişkin başkanlık yazısı Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilirken, Mozambik Cumhuriyeti’nin Başkenti Maputo Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi arasındaki kardeş şehir ilişkisi kurulmasına ilişkin Başkanlık Yazısı da AB ve Dış İlişkiler Komisyonuna havale edildi.
Gündem maddeleri gereğince mülkiyeti Büyükşehir Belediyesine ait Keçiören ve Çankaya ilçelerinde bulunan gayrimenkullerin satılarak veya trampa edilerek değerlendirilmesine ilişkin Başkanlık yazısı Hukuk ve Tarifeler Komisyonu’na havale edildi. 


-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN ANKARA’NIN TANITIMINI SAĞLAMAK AMACIYLA KISA METRAJLI FİLM VE FOTOĞRAF YARIŞMALARI DÜZENLENECEK
-ABD’DE DE MAYIS AYINDA DÜZENLENECEK TÜRK GÜNÜ’NE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN 40 KİŞİLİK BİR FOLKLOR GRUBU KATILACAK


Büyükşehir Belediyesi, Ankara’nın tanıtımını sağlamak amacıyla ödüllü kısa metrajlı film ve fotoğraf yarışmaları düzenleyecek. ABD’de Mayıs ayında gerçekleştirilecek Türk Günü’ne Büyükşehir Belediyesi’nden 40 kişilik bir folklor grubu katılacak.
Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı’nda, Başkent’e ilişkin birçok önemli gündem maddesi ile Başkanlık yazıları görüşülerek karara bağlandı.
Meclis Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez başkanlığındaki Meclis Toplantısı’nda Başkent’in tanıtımına büyük katkı sağlayacak kültürel faaliyetler için önemli kararlar alındı.

-ÖDÜLLÜ FİLM YARIŞMASI –

Ankara’yı yurt içi ve yurt dışında tanıtacak kültürel faaliyetler kapsamında Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’nda ödüllü film yarışması yapılması ile ilgili Başkanlık Yazısı okundu.
Başkanlık yazısında daha önceki Meclis Kararına değinilerek, “Ankara’nın tanıtımı amacıyla yarışma açılarak kısa metrajlı ve uzun metrajlı filmler yaptırılması kararı alınmıştır. Ancak yarışma yoluyla yaptırılacak filmlerin seçilmesinin Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı denetiminde konusunda deneyimli üniversitelerin ilgili birimleri, yazarlar, yönetmenler, oyuncular tarafından seçilecek jüri oluşturulması ve ödül almaya hak kazanan filmlerden birinciye 30 bin, ikinciye 25 bin, üçüncüye de 20 bin lira ödül verilmesi” ifadelerine yer verildi.
Önerge Meclis üyelerinin evet oyu ile karara bağlandı.

-ANKARA FOTOĞRAF YARIŞMASI -
Belediye Meclisi’nde alınan bir diğer karar ise Ankara’nın değişen gelişen, tarihi ve turistik yüzünü daha sonraki nesillere aktarabilmek, ayrıca gerek yurt içinde ve yurt dışında tanıtımına katkı sağlamak amacıyla Başkenti anlatan “Ankara Fotoğrafları Yarışması” düzenlenmesi oldu. Bu konuda bir de jüri oluşturulması karara bağlandı.
Yarışmayı birinci olarak kazanana 20 bin, ikinciye 15 bin, üçüncüye de 10 bin lira ödül verilmesi oybirliği ile kabul edildi.
Meclis’te görüşülen diğer bir gündem maddesinde Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı’nda faaliyetlerini sürdüren Ankara Araştırmaları Merkezi’nde 1984 sonrasına ait çok sayıda CD, fotoğraf, görsel materyalin olduğu belirtilerek, arşivin zenginleştirilmesi için jüri oluşturulması ve yeni materyallerin satın alınması için Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı’na yetki verilmesi ele alındı. Talep, oybirliği ile kabul edildi.
Meclis toplantısında ayrıca, Ankara’da tarihi eserlerin tanıtılmasına yönelik yıpranan eskiyen levhaların Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ankara Valiliği’nden görüş alınarak yeniden düzenlenmesine ilişkin başkanlık yazısı da oybirliği ile benimsendi.
Amerika Birleşik Devletleri’nde18-19 Mayıs 2012 tarihinde gerçekleştirilecek olan Türk Günü yürüyüşüne Büyükşehir Belediyesi’nin 40 kişilik folklor grubuyla katılması da Belediye Meclisi’nde, oybirliğiyle kabul edildi.