Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ...

-Ankara ile Senegal’in başkenti Dakar “kardeş kent” olacak -Mısır’ın en büyük ikinci şehri İskenderiye ile “dostluk ve işbirliği protokolü” imzalanacak -Belediye Meclisi’nde ayrıca, Gazi Üniversitesi endüstri topluluğu’nun 9. Verimlilik günleri organizasyonu’na destek sağlanması ve ankara il milli eğitim müdürlüğü’ne “okul alanı” tahsis edilmesi de oy birliği ile karara bağlandı

12 Şubat 2013 Salı 00:00
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ...

-Ankara ile Senegal’in başkenti Dakar “kardeş kent” olacak

-Mısır’ın en büyük ikinci şehri İskenderiye ile “dostluk ve işbirliği protokolü” imzalanacak

-Belediye Meclisi’nde ayrıca, Gazi Üniversitesi endüstri topluluğu’nun 9. Verimlilik günleri organizasyonu’na destek sağlanması ve ankara il milli eğitim müdürlüğü’ne “okul alanı” tahsis edilmesi de oy birliği ile karara bağlandı

            Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Başkent Ankara ile Senegal’in Başkenti Dakar arasında “kardeş kent”, Mısır’ın en büyük ikinci şehri İskenderiye ile de “dostluk ve işbirliği protokolü” imzalanması için gerekli çalışmaların yapılması oy birliği ile karara bağlandı.

Meclis Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez başkanlığında toplanan Belediye Meclisi’nde ayrıca Gazi Üniversitesi Endüstri Topluluğu tarafından düzenlenecek 9. Verimlilik Günleri Organizasyonu’na destek verilmesi ile Yenimahalle Ergazi Mahallesi’nde bulunan 14 bin 737 metrekarelik alanın “okul alanı” olarak kullanılmak üzere 25 yıllığına Ankara Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis edilmesi de üyelerin oy birliği ile kabul edildi.

-ANKARA’YA YENİ KARDEŞ DAKAR OLACAK

Uluslararası ilişkiler konusunda gösterdiği başarılı çalışmalar ile dünya kamuoyunda önemli övgü ve ödüllere layık görülen Büyükşehir Belediyesi, başkentler arasındaki kardeş kent ilişkilerinin geliştirilmesi için öncü olmaya devam ediyor. Bu kapsamda Afrika, Amerika ve Avrupa arasındaki deniz ticaretinin önemli noktalarından birinde bulunan Senegal’in Başkenti Dakar ile de “Kardeş Kent” protokolü imzalanması için gerekli çalışmaların yapılması meclis üyelerinin oy birliği ile karara bağlandı.

            Dakar Belediye Başkanı Khalifa Ababacar Sall’in, Türkiye’nin Dakar Büyükelçisi’ne, iki başkent arasında “kardeş kent” ilişkisi kurulmasını arzu ettiğini söylediğinin belirtildiği Başkanlık Yazısı ile “iki başkent arasındaki dostluk ilişiklerinin gelişmesi ve kentsel konularda bilgi ve tecrübelerin paylaşımına temel oluşturulması amacıyla “kardeş kent” olunması için protokol yapılması için Büyükşehir Belediye Başkanı’na yetki verilmesi…” görüşü üyelerce kabul edildi.

-İSKENDERİYE İLE “DOSTLUK VE İŞBİRLİĞİ” PROTOKOLÜ

Büyükşehir Belediyesi’nin, Ankara’da gerçekleştirdiği örnek çalışmalardaki bilgi ve deneyimlerini dünyanın çeşitli ülkeleri ile paylaşması, şehirler arasındaki ekonomik ve ticari faaliyetlerin pekiştirilmesi ve tarihi bağların güçlendirilmesi gibi amaçlarla imzaladığı “dostluk ve işbirliği protokollerine” de bir yenisi eklenecek.

İskenderiye Başkonsolosluğu’nun Ekonomi Bakanlığı’na, Ankara Büyükşehir Belediyesi ile “belediyecilik alanında işbirliği” tahsis edilmesi hususunda irtibata geçtiği belirtilen ve Mısır’ın ikinci büyük kenti olan İskenderiye şehri ile Ankara arasında “dostluk ve işbirliği protokolü” imzalanması için gerekli çalışmaların yapılmasını öngören Başkanlık Yazısı, Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

İskenderiye şehrinin ticari ve ekonomik yaşamına ilişkin bilgilerin verildiği Başkanlık Yazısı ile “Ankara ile İskenderiye arasındaki mevcut tarihi ve kültürel ilişkilerin daha da geliştirilmesi, belediyecilik alanındaki bilgi ve tecrübelerin paylaşılması ve özellikle şehirlerimiz arasındaki ekonomik ve ticari faaliyetlerin artmasına katkı sağlanması amacıyla bir “dostluk ve işbirliği protokolü” imzalanması…” karara bağlandı.

­-BÜYÜKŞEHİR’İN ÜNİVERSİTELERE DESTEĞİ SÜRÜYOR

Büyükşehir Belediyesi’nin Başkent eğitim hayatına sağladığı onlarca katkının dışında, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in öncülüğünde başlatılan üniversitelere destekler sürüyor. Meclis üyelerinin oy birliği ile alınan kararla Gazi Üniversitesi Endüstri Topluluğu tarafından düzenlenecek “9. Verimlilik Günleri Organizasyonu”na, Büyükşehir Belediyesi’nin bütçe imkanları dahilinde katkı sağlaması kabul edildi.

-İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’NE “OKUL ALANI”

  Yenimahalle Ergazi Mahallesi’nde 13369 ada 21 parseldeki 14 bin 737 metrekarelik “Okul Alanı”nın, imar planına uygun şekilde değerlendirilmek üzere Ankara Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis edilmesi de üyelerin oy birliği ile karara bağlandı.

Söz konusu alanın imar planındaki kullanımının da “Okul Alanı” olarak düzenlendiğinin belirtildiği Başkanlık Yazısı’nda, “Parsel, “Okul Alanı” olarak kullanılmak üzere 25 yıllığına bedelsiz olarak 5393 sayılı Kanunun 75. Maddesi (d) Bendi gereğince Ankara Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis edilmesi…” denildi.