Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Altındağ Yunus Emre Çarşı’sında çıkan yangında iş yerlerini kaybederek mağdur olan esnafa, Belediye Bütçesi dahilinde yardım edilmesi, bölgenin yeniden inşa edilmesi konusunda Altındağ Belediyesi ile işbirliği yapılması için hazırlanan önerge oy birliği ile kabul edildi.

12 Mart 2013 Salı 00:00
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ

- BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MELİH GÖKÇEK’İN BAŞKANLIĞINDA TOPLANAN BELEDİYE MECLİSİ’NDE ALTINDAĞ YUNUS EMRE ÇARŞISI’NDA ÇIKAN YANGINDA MAĞDUR OLAN ESNAFA BELEDİYE BÜTÇESİ DAHİLİNDE YARDIM YAPILMASINA DAİR KARAR ALINDI

-BAŞKAN GÖKÇEK, “İTFAİYE YANGINA 4 DAKİKA İÇİNDE ULAŞARAK MÜDAHALE ETTİ”

-“İTFAİYE MÜDÜRÜNÜ GÖREV ALMA NEDENİM KUSUR VEYA BECERİKSİZLİK DEĞİLDİR. İKAZ ETMEME RAĞMEN YANGINI BANA ZAMANINDA HABER VERMEDİĞİ İÇİNDİR”

-MECLİS TOPLANTISINDA GÜNDEM MADDELERİNİN YANISIRA ANKARA’YI İLGİLENDİREN BİRÇOK KONU DAHA GÖRÜŞÜLEREK KARARA BAĞLANDI 

 meclis_12032013.jpgAnkara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Altındağ Yunus Emre Çarşı’sında çıkan yangında iş yerlerini kaybederek mağdur olan esnafa, Belediye Bütçesi dahilinde yardım edilmesi, bölgenin yeniden inşa edilmesi konusunda Altındağ Belediyesi ile işbirliği yapılması için hazırlanan önerge oy birliği ile kabul edildi.

 Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Altındağ Belediyesi’nin uygun görmesi halinde Büyükşehir Belediyesi’nin bölgenin yeniden yapımını üstleneceğini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Başkanlığında toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ilk gününde, gündemde yer alan Başkanlık yazıları ile önergeler görüşüldü. Ayrıca Başkenti ve Başkentlileri ilgilendiren birçok farklı konu daha Mecliste görüşülerek karara bağlandı.

  Belediye Meclis toplantısında görüşülen konuların başında geçtiğimiz günlerde meydana gelen yangında 687 işyerinin yanması sonucu  esnafın mağdur olduğu Yunus Emre Çarşısı’nın durumu vardı.  

 Konuya ilişkin Meclise birleştirilerek verilen önergelerde özetle  “Altındağ İlçesi Dışkapı Pazar yerinde çıkan yangında  zarar gören vatandaşların Altındağ Belediyesi ile işbirliği yapılmak suretiyle mağduriyetlerinin Belediye Bütçesi dahilinde giderilmesi” istendi.   

 GÖKÇEK:“PAZAR YERİNE NE GEREKİYORSA YAPMAYA HAZIRIZ”

Önergenin oy birliği ile kabul edilmesinin ardından  Meclis üyeleri söz alarak görüş ve talepleri dile getirdiler. Bunun üzerine  Başkan Gökçek, konuya ilişkin kısa bir açıklama yaparak, Altındağ Belediyesi’nin uygun görmesi halinde Büyükşehir Belediyesi olarak bölgenin yeniden inşa edilmesini üstleneceklerini  belirterek, “Ama sanıyorum Altındağ Belediyesi oraya sahip çıkarak kendileri yapmayı düşünüyor.  Veysel Beyle konuşup oraya ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Bina ilaveli, ilavesiz hangi şekilde olursa yaparız. Bunu da bu Cuma günkü Meclise kadar  yetiştirerek kararı alırız” dedi.

 “İTFAİYE 4 DAKİKA İÇİNDE YANGIN YERİNE ULAŞTI”

 Toplantıda bir meclis üyesinin, “Yangının  ardından İtfaiye Daire Başkanı’nın görevden alınması  yangında bazı ihmalleri akla getiriyor” yönündeki eleştirisine Başkan Gökçek, İtfaiye’nin mevcut yangında en ufak bir kusurunun söz konusu olmadığını belirterek, İtfaiye ekiplerinin 4 dakika içinde yangın yerine ulaşarak yangını söndürdüğünü kaydetti.

 “YANGINI ZAMANINDA HABER VERMEDİĞİ İÇİN GÖREVDEN ALDIM”  

Bu konudaki spekülasyonların gerçek dışı olduğuna değinen Başkan Gökçek İtfaiye Daire Başkanı’nı görevden alma nedenini ise şu şekilde açıkladı:

“Benim müdürü görevden alma nedenim tamamen değişik bir nedendendir. O neden ise basına intikal etmiştir. Şöyle ki, yangın  saat gece 12.00 sıralarında çıkıyor. Ama benim saat 03.00 civarında  haberim oldu. Oysa ben sabaha karşı yatarım. Ama buna rağmen İtfaiye Müdürü bana yangını bildirmeme gibi büyük kusur işledi. Bu benim yöneticilik anlayışım. Yine daha önce benzer bir olayda da bilgi vermemişti ve ikaz etmiştim kendisini…

 ‘Ankara’da en ufak bir yangın veya herhangi bir felakette, genel anlamda ne olursa olsun, beni yatağımdan kaldırıp haber vereceksin’ demiştim. Ama o buna rağmen haber vermedi, ben de görevden aldım. Yani görevden alma nedenim yangındaki bir kusuru veya beceriksizliğinden dolayı değildir. Bir olayı amirine geç haber verme nedeniyle olduğu konusunun bilinmesinde fayda var. Ben de başkanlık yetkimi kullanarak görevden aldım.”        

-AMELE PAZARINA DÜZEN GELECEK

Meclise verilen bir başka önerge yazısında  “Ulus civarından Amele pazarı adı altında yıllardır belli bir bölgede  fiili uygulama var. Bu yerin disipline edilmesi amacıyla Dışkapı Alt Geçidi altındaki alanın kapatılarak, ANFA’ya çay bahçesi olarak tahsis edilmesi, ve Amele Pazarı olarak bu alanın kullanılması”na yönelik talebe ilişkin oldu. Önerge, tüm üyelerin evet oyu ile kabul edildi.

-EĞİTİME YARDIM  

Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki toplantının gündeminde bir kez daha eğitime verilen destekler yer aldı. Buna göre Turgut Özal Üniversitesi’nde Mart ayında yapılacak 4. Uluslararası Öğrenci Kongresi’nde katılımcıların Ankara’dan Kızılcahamam’a taşınması, kongrenin tanıtılması gibi konularda yardım edilmesi için Üniversite ile Büyükşehir Belediyesi arasında  protokol imzalanarak taleplerin yerine getirilmesi oy birliği ile karara bağlandı.

Ankara’da eğitim gören lise ve üniversite öğrencilere tarihi yerlerin tanıtılması amacıyla Çanakkale’ye gezi düzenlenmesi hakkında verilen önerge de oy birliği ile kabul edildi.     

SOLFASOL MEZARLIĞI’NA YENİ BİNA YAPILACAK

Yine bir diğer önergede ise “Altındağ Bölgesi’nde bulunan Solfasol Mezarlığı’nın bugüne kadar bakım ve onarımlarını bir dernek tarafından giderildiği, ancak kendi imkanları ile yaptırdıkları gasilhane, morg, mescit ve lokalin artık kullanılamaz hale gelerek yöre halkının ihtiyaçlarını karşılamaz duruma geldiği” belirtilerek, “Mevcut yerlerin  Büyükşehir Beledisi’nin imkanları doğrultusunda yeni bir bina yapılarak derneğe tahsis edilmesi” görüşüldü. İlgili yazıya tüm meclis üyeleri evet oyu verdi.

Belediye Meclisi’nde ,yardıma muhtaç ailelere yardım edilmesi konusunda ilçe belediyeleri ile işbirliği yapılmasından, sokakların isimlendirilmesine kadar birçok konu görüşülürken, birçok önerge detaylı görüşülmek üzere komisyonlara gönderildi.