Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin olağan Meclis Toplantısı gurur tablosuna sahne oldu. ASKİ Spor’un Avrupa şampiyonu ve derece alan güreşçileri, Belediye Meclisi toplantısına katıldı.

09 Nisan 2013 Salı 00:00
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ

YAPILAN MECLİS TOPLANTISINDA, AVRUPA ŞAMPİYONASI’NDA DERECE ALAN ASKİ GÜREŞÇİLERİNİ  BAŞKANLIK KÜRSÜSÜNE ÇIKARARAK KUTLAYAN BAŞKAN GÖKÇEK, GÜREŞÇİLERE VE HOCALARINA DA ÖDÜL VERİLECEĞİNİ SÖYLEDİ

ÇEŞİTLİ ÖNERGELERİN GÖRÜŞÜLDÜĞÜ TOPLANTIDA  BELEDİYE ENCÜMENİ SEÇİMİ DE YAPILDI

meclis_330_09042013.jpgAnkara Büyükşehir Belediyesi’nin olağan Meclis Toplantısı gurur tablosuna sahne oldu. ASKİ Spor’un Avrupa şampiyonu ve derece alan güreşçileri, Belediye Meclisi toplantısına katıldı. 

Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı Başkan Melih Gökçek başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis Toplantısı’nda bir süre önce Avrupa Büyükler Güreş Şampiyonası’nda şampiyon olan ASKİ Spor Kulübü Güreşçileri Rıza Kayaalp ve Taha Akgül ile üçüncü olan Fatih Üçüncü ve Sezer Akgül’ü Başkanlık kürsüsüne davet eden Melih Gökçek, kendilerini kutladı.

Başkan Gökçek, sporcularla gurur duyduğunu ve olimpiyat şampiyonluğu beklediğini söyleyerek, şampiyon sporculara ev verileceğini, dereceye girenlere ise para ödülü verileceğini bildirdi. Sporcuların antrenörlerini  de kürsüye davet eden Başkan Gökçek, “Arkadaşlar, daha önce yasada hocalara ödül yoktu. Bu yeni yasa hazırlanırken özellikle Sayın Başbakanımıza önerdim. Dedim ki, ‘sporcular alıyor hocalar almıyor, onların da hakkı olmalı’ dedim. Sayın Başbakan, ‘hemen yasaya koyun’ dedi. Bu konuda Başbakanımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Başkan Melih Gökçek, “Başarılarınızla gurur duyduk. Çok teşekkür ediyoruz. İnşallah daha büyük başarılarınızı bekliyoruz” dedi.

BELEDİYE ENCÜMENİ SEÇİMİ

Büyükşehir Belediyesi’nin Olağan Meclis Toplantısı’nda Belediye Encümenine Meclis üyeleri arasından 1 yıl süre için gizli oyla 5 üyenin seçimi yapıldı. Yapılan seçim sonucu Ahmet Tunç 59, Arif Kaplan 60, Süleyman Karacan 64, İsmail İldam 61, Hatice Çakmak 65 oyla Belediye Encümeni’ne seçildiler.

Toplantıda ayrıca, 1 yıllığına Büyükşehir  Belediye Meclisi’nin ihtisas komisyonlarında görev yapacak üyeler de belirlendi.

HAYVANAT BAHÇESİ’NE HAYVAN ALIMI VE TAKASI

Meclis toplantısında, Hayvanat Bahçesi’ndeki hayvan türlerinin ve popülasyonunu artırmak, mevcut türlerde kan tazelemek amacıyla, ülkemizde bulunan diğer hayvanat bahçelerinden, özel hayvan çiftliklerinden, hayvan üreticisi ve ithalatçılarından gerek takas yolu ile gerekse ücreti mukabilinde hayvan alışverişinde bulunulması da oybirliği ile karara bağlandı.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ