Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ

-Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nin Arkasında Bulunan, Mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne Ait Arsanın Kültür Varlıkları Ve Müzeler Genel Müdürlüğü’ne Tahsis Edilmesi Kararlaştırıldı

10 Nisan 2013 Çarşamba 00:00
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ

-Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nin Arkasında Bulunan, Mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne Ait Arsanın Kültür Varlıkları Ve Müzeler Genel Müdürlüğü’ne Tahsis Edilmesi Kararlaştırıldı

meclis_330_09042013.jpg

           Ankara Büyükşehir Belediyesi, Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nin arka bahçesinde yer alan arsasını müzenin güvenliğinin sağlanabilmesi açısından Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’ne tahsis edecek.

           Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında, mülkiyeti Büyükşehir Belediyesine ait parselin, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’ne tahsis edilmesi ile ilgili Başkanlık Yazısı görüşüldü.

          Başkanlık Yazısı’nda “Altındağ İlçesi Şenyurt Mahallesi’nde bulunan mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait parselin Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nin arka bahçesinde yer aldığı, bu nedenle müzenin güvenliğinin sağlanabilmesi açısından söz konusu parselin Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’ne bedelsiz olarak tahsis edilmesinin uygun görüldüğü” belirtildi.

          “Altındağ İlçesi Şenyurt Mahallesi’nde bulunan parselin Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nin güvenliği düşünülerek 25 yıllığına bedelsiz olarak Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’ne tahsis edilmesi” hususu da yer alan Başkanlık Yazısı kabul edildi.

-EGO MUTLU HAREKET NOKTASI DEĞİŞİYOR –

             Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez başkanlığında yapılan toplantıda oybirliği ile kabul edilen bir başka Başkanlık Yazısı da, EGO Otobüs İşletmeleri Dairesi Başkanlığı’nın 3. Bölge Şube Müdürlüğü’ne bağlı olarak hizmet veren Mutlu Hareket Noktası’nın değişmesi oldu.

            “EGO Otobüs İşletmeleri Dairesi Başkanlığı’nın 3. Bölge Şube Müdürlüğü’ne bağlı olarak hizmet veren Mutlu Hareket Noktası’nın bulunduğu alanda Mamak Belediye Başkanlığı’nın yeşil alan çalışması başlattığı ve bu nedenle hareket noktasının kaldırılması istendiğinden Mamak İlçesi General Zeki Doğan Mahallesi’nde bulunan mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait parselin Hareket Noktası olarak kullanılmak üzere EGO Genel Müdürlüğü’ne 25 yıllığına bedelsiz olarak tahsis edilmesi”ne ilişkin Başkanlık Yazısı da oy birliği ile kabul edildi.