Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında gerçekleştirilen konut kura çekilişi sonucunda bahçe katını çıkan hak sahiplerini mutlu edecek karar alındı. Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi Kapsamında Konut Kurası Çekilişinde Bahçe Katı Çıkan Hak Sahipleri İçin Yeni Konutlar Üretilecek.

11 Nisan 2013 Perşembe 00:00
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ

KUZEY ANKARA KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ KAPSAMINDA KONUT KURASI ÇEKİLİŞİNDE BAHÇE KATI ÇIKAN HAK SAHİPLERİ İÇİN YENİ KONUTLAR ÜRETİLECEK

meclis_330.jpgBüyükşehir Belediye Meclisi’nde, Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında gerçekleştirilen konut kura çekilişi sonucunda bahçe katını çıkan hak sahiplerini mutlu edecek karar alındı.  


Karar çevresinde kura çekilişinde bahçe katından konut çıkan hak sahipleri için Altındağ Bölgesi’nde çevre rekreasyon alanları, sosyal ve kültürel donatılarıyla birlikte yaklaşık 350 yeni konut üretilecek.     

Meclis toplantısında, “Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında hak sahibi konutlarından bahçe katında bulunan yaklaşık 350 adet konut yerine yine hak sahiplerine verilmek üzere Altındağ Bölgesi 1. Caddenin sağ tarafındaki bölgede (Solfasol Mahallesi tapulama 138,139 parseller ve çevresi) yeni konutlar yapılması” şeklindeki Başkanlık yazısı oy çokluğu ile kabul edildi.

 Alınan karar çerçevesinde, gerçekleştirilmesi planlanan uygulama esaslarında şu bilgiler yer aldı:

“ Proje alanı içersinde adına kayıtlı arsa ile birlikte gecekondu, bina tesis ve işyeri bulunan tüm tapulu gayrimenkul sahipleri ile arsa metrekaresine dilimine isabet eden büyüklükteki konut-işyeri tipi karşılığında hak sahibi konut sözleşmesi yapılır.

 Buna göre proje kapsamında imar tapulu taşınmaz hak sahibi konutları için, 200 metrekare arsa için 1 adet net 80 metrekare, 250 metrekare arsa için net 100 metrekare, 300 metrekare arsa için 1 adet net 120 metrekare konut verilecek. Ayrıca, kadastro tapulu taşınmaz sahiplerine 333 metrekare arsa için 1 adet net 80 metrekare, 416 metrekare arsa için net 100 metrekare, 500 metrekare arsa için ise net 120 metrekare konut verilecek.”