Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ

Büyükşehir Belediyesi, Engelliler Haftası’nda Türkiye’nin her yerinden Ankara’ya gelecek engellilere yönelik festival ortamında etkinlik düzenleyecek

12 Nisan 2013 Cuma 00:00
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ENGELLİLER HAFTASI’NDA TÜRKİYE’NİN HER YERİNDEN GELECEK ENGELLİLERE YÖNELİK FESTİVAL ORTAMINDA ETKİNLİK DÜZENLEYECEK

ANKARA İLE NİJER’İN BAŞKENTİ NİAMEY ARASINDA KARDEŞ KENT PROTOKOLÜ İMZALANACAK

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLE ANKARA ÜNİVERSİTESİ GENÇLER KÜREK ŞAMPİYONASI DÜZENLEYECEK

meclis_330.jpgBüyükşehir Belediyesi, Engelliler Haftası’nda Türkiye’nin her yerinden Ankara’ya gelecek engellilere yönelik festival ortamında etkinlik düzenleyecek

Büyükşehir Belediyesi’nin Olağan Meclis Toplantısı’nda Nijer’in Başkenti Niamey ile kardeş kent protokolünden, engelliler haftasına, Ankara Üniversitesi ile ortaklaşa organize edilecek gençler kürek şampiyonasına kadar bir dizi karar alındı.

Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında Nijer’in Başkenti Niamey ile kardeş kent protokolü imzalanması ile ilgili Başkanlık Yazısı oybirliği ile kabul edildi.

“Nijer’in Başkenti Niamey ile aramızdaki ikili ilişkilerin geliştirilmesi ve belediye hizmetlerine ilişkin yeni işbirliği imkanlarının artırılması amacıyla Ankara ve Niamey kentleri arasında bir kardeş kent protokolü imzalanmak üzere Belediyemizden bir heyet Niamey’e gidecektir” denilen ve heyetin 9-12 Mayıs tarihleri arasında görevli olarak Nijer’e gitmesi istenen Başkanlık Yazısı oy birliği ile benimsendi.

-ENGELLİLER HAFTASI –

Belediye Meclisi’nin Olağan Toplantısı’nda 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak Engelliler Haftası’na ilişkin Başkanlık yazısı da oybirliği ile kabul edildi.

Başkanlık yazısında Büyükşehir Belediyesi’nce engelli vatandaşlara yönelik sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler yürütüldüğü belirtilerek, “Bu kapsamda 10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebeti ile Belediyemizce Engellilere yönelik yapılacak sosyal ve kültürel etkinliklerin yanında 13-16 Mayıs 2013 tarihleri arasında Türkiye’nin her yerinden Ankara’ya gelecek olan engelli vatandaşlarımızla birlikte bir festival ortamında faaliyetler yapılması planlanmaktadır” denilerek, ulaşım, gezi, piknik, yemek, eğlence ve benzeri ihtiyaçların Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanması hususu da yer aldı.

-“GENÇLER KÜREK ŞAMPİYONASI”-

Toplantıda 28-30 Haziran 2013 tarihleri arasında düzenlenecek Ankara Üniversitesi Gençler Kürek Şampiyonasına ilişkin Başkanlık yazısı da oybirliği ile karara bağlandı.

Başkanlık yazısında, Ankara Üniversitesi’nin talebi üzerine “Türkiye Gençler Kürek Şampiyonası” ibaresinin “Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Üniversitesi Gençler Kürek Şampiyonası” olarak değiştirilmesi istendi.

 Başkanlık Yazısında Büyükşehir Belediyesi ile Ankara Üniversitesi arasında işbirliği yapılarak, 28-30 Haziran 2013 tarihleri arasında Mogan Gölü’nde Kürek Şampiyonası düzenlenmesi kararlaştırıldı.