Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ

Büyükşehir Belediyesi, Bala Belediyesi’nin tahsis edeceği alanda Avrupa Birliği standartlarına uygun olarak Ankara Şehir Hayvanları Merkezi kuracak.

15 Mayıs 2013 Çarşamba 00:00
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ

-BAŞKENT’E ŞEHİR HAYVANLARI MERKEZİ…
-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, BALA BELEDİYESİ’NİN TAHSİS
EDECEĞİ ALANDA AVRUPA BİRLİĞİ STANDARTLARINA UYGUN ŞEHİR HAYVANLARI MERKEZİ KURACAK

meclis_330_09042013.jpgBüyükşehir Belediyesi, Bala Belediyesi’nin tahsis edeceği alanda Avrupa Birliği standartlarına uygun olarak Ankara Şehir Hayvanları Merkezi kuracak.
Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez başkanlığında gerçekleşen toplantısında, Ankara Şehir Hayvanları Merkezi Projesi’nin uygulanması, üyelerin oybirliği ile kabul edildi.
Bala Belediyesi’nin tahsis edeceği uygun bir alanda kurulması öngörülen merkeze ilişkin üyelere okunan Başkanlık Yazısı’nda, sokak hayvanlarının AB standartlarına uygun biçimde toplanarak, Ankara Şehir Hayvanları Merkezi’ne getirilmesi, aşıları, kısırlaştırılması ve bakımlarının da Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’nca üstlenilmesi de oy birliği ile karara bağlandı.

Başkent’e ve Başkentlilere ilişkin çeşitli konuların ele alındığı ve karara bağlandığı toplantıda ayrıca, mülkiyeti Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü’ne ait Düzce ili Akçakoca İlçesi’nde bulunan Akçakoca Sosyal Tesisi’nin Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne tahsisi için gerekli protokolün yapılmasını içeren Başkanlık Yazısı da tüm grupların desteğini alarak, oybirliği ile kabul edildi.

Karar ile Ankaralı başarılı öğrenciler, yaşlılar ve engelliler Ege’nin sahil ilçesi Akçay’dan sonra Karadeniz kıyısında Akçakoca’da da tatil yapabilme imkanı bulacak.