Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ

Ankara’da son iki haftadır devam eden Gezi Parkı’na destek gösterilerinin kentte oluşturduğu tahribat tespit edilerek, kamuoyuna duyurulacak. Eylemlerden en büyük darbeyi alarak yakılan, Ankaralıların sağlık durağı BELSO araçları yerine hizmete açılacak Vitamin Shop’larla ile ilgili hazırlık yapılacak.

11 Haziran 2013 Salı 00:00
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ

İSTANBUL GEZİ PARKI’NDAKİ EYLEMLERE DESTEK OLMAK AMACIYLA GÜNLERDİR SÜREN GÖSTERİLERİN KENTE VERDİĞİ ZARARIN TESPİTİ YAPILACAK

GÖSTERİCİLERİN YAKTIĞI 6 BELSO ARACI YERİNE HİZMETE AÇILMASI PLANLANAN VİTAMİN SHOP’LARLA İLGİLİ HAZIRLIK YAPILACAK

meclis_330_11062013.jpgAnkara’da son iki haftadır devam eden Gezi Parkı’na destek gösterilerinin kentte oluşturduğu tahribat tespit edilerek, kamuoyuna duyurulacak. Eylemlerden en büyük darbeyi alarak yakılan, Ankaralıların sağlık durağı BELSO araçları yerine hizmete açılacak Vitamin Shop’larla ile ilgili hazırlık yapılacak.

Büyükşehir Belediye Meclisi, Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez başkanlığında toplanarak, Haziran gündemindeki kentin sosyal, ekonomik, mimari, ulaşım ve çevre düzenlemelerini ilgilendiren konuları görüşmeye başladı.

Önergelerin gündeme alınarak değerlendirildiği ilk günkü toplantıda, kentte son iki haftadır süren, marjinal grupların şiddet içeren eylemleri gündeme geldi. Meclis üyeleri tarafından verilen bir önerge ile “Ankara’nın değişik yerlerinde kamuya ait kaldırım, otobüs durağı, park… vs gibi devlet malına verilen zararların tespiti için gerekli çalışmalar yapılması ve bu konular ile ilgili kamuoyunu bilgilendirecek bir bildirinin Hukuk ve Tarifeler Komisyonu tarafından kaleme alınması” istendi.

Yasadışı gösterilerin kente verdiği zararın tespitini ilgilendiren önerge oybirliği ile kabul edildi.

- BELSO ARAÇLARI YERİNE VİTAMİN SHOPLAR

Gösterilerde yaşanan bir başka üzücü olay da yine bir önerge ile Meclis gündemine taşındı. Ankaralıların sağlık durağı olan BELSO araçlarının yakılarak kullanılmaz hale getirilmesi ve şirketin de maddi zarar gördüğü hatırlatılan önergede, BELSO AŞ’nin satışlarını daha modern büfelerde ve araçlarda sağlıklı bir şekilde yapmaya devam etmesinin uygun olacağı kanaati dile getirildi. Meyve suyu satışlarının, Vitamin Shop adı verilen ve yerleri Büyükşehir Belediyesi tarafından belirlenecek 50 adet büfe ve araçta yapılması, araçların da BELSO’ya aylık 500 TL karşılığında tahsis edilmesinin belirtildiği önerge, bu konuda gerekli çalışmaların yapılması için Hukuk ve Tarifeler Komisyonu’na havale edildi.

- DİĞER KARARLAR

Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine gelerek, oybirliği ile kabul edilen diğer bazı kararlar ise şöyle:

- Avrupa Şampiyon Kulüpler Turnuvası’nda şampiyon olan Keçiören Bağlum Spor Buz Hokey Takımı, Büyükşehir ödül yönetmenliğinden faydalanacak.

- EGO Spor Kulübünün yapmayı planladığı “Pursaklar’da Hayat Spor Olsun” projesinin gerçekleşmesi için Pursaklar Gençlik Hizmetleri Spor Salonu’nun çevre düzenlemesi yapılacak, spor alanları oluşturulacak, spor malzemeleri temin edilecek ve 1 adet belediye otobüsü servis otobüsü olarak tahsis edilecek.

- Vatandaşların sosyal bir aktivite alanı bulunmayan, çocukların oyun alanı olmayan Evren İlçesi Çatalpınar Mahallesi içerisinde Büyükşehir Belediyesi’nin uygun gördüğü bir yere park ve oyun grubu yapılacak.

- 15-16 yaş grubu öğrencilerin folklor gösterilerinde kullanılmak üzere Seğmen kıyafetleri diktirilecek.